Lapset ja nuoret tuomareina

Power Cupissa lapset ja nuoret toimivat oman ikäryhmänsä tuomareina. Joukkuekohtaiset tuomarivuorot on merkitty otteluohjelmiin ja joukkueen valmentaja/huoltaja päättää, kuka joukkueesta toimii tuomarina/kirjurina. Joukkueen aikuisen on hyvä olla tarvittaessa taustalla tukemassa.

 • Pelien tuomarit ovat juniorituomareita. Joillekin tämä on ensimmäinen kerta tässä roolissa. Annetaan mahdollisuus positiivisiin kokemuksiin.
 • Kun juniorituomari viheltää, huolehditaan, että hänen vieressään on aikuinen tukemassa. Ei puututa turhaan, annetaan toimia ja oppia, mutta autetaan silloin, kun tarvitaan.

Jokaisella kentällä on pussi mistä löytyy niin pelaamiseen kuin tuomarointiinkin tarvittavat välineet:

 • pelipallo
 • ottelupöytäkirja ja kynä
 • pilli
 • tuomariliivi

Pääsääntöisesti tuomarivuorot on laitettu niin, että jompikumpi tai molemmat pelatun pelin joukkueista jäävät tuomitsemaan samalle tai viereiselle kentälle seuraavan ottelun. Ottelu voi olla muunkin kuin oman lohkon peli.

Kirjaa ottelutulos huolellisesti ottelupöytäkirjaan, allekirjoita se ja palauta heti pelin päätyttyä oman kenttäalueesi palautuspisteeseen (teltta kenttäalueen laidalla).

Power-tuomarointi on kivaa kun muistat muutaman perusasian:

 • Ole rauhallinen ja huolehdi, että omat tunteet pysyvät kurissa tilanteessa kuin tilanteessa.
 • Muista olla puolueeton, näin säilytät uskottavuutesi.
 • Ole päättäväinen ja tee päätökset/tuomiot mahdollisimman pikaisesti, mutta älä kuitenkaan hätiköiden.
 • Ole johdonmukainen eli noudata molempien joukkueiden kohdalla samaa tuomitsemislinjaa.
 • Puhalla pilliin heti rikkeen huomattuasi, sen jälkeen voit miettiä rauhassa oikean käsimerkin. Jos käsimerkki ei muistu mieleen, voit kertoa rikkeen myös sanallisesti.
 • Kertaa oman ikäluokkasi Power-säännöt jo etukäteen.
 • Valmentaja tai huoltaja on tarvittaessa tukenasi, mutta sinä päätä tuomioista.

Sarjoja kahdessa eri tasossa: Supersarjat ja Tsemppisarjat

Supersarja on tarkoitettu pelaamisessa jo edistyneille pelaajille, ja siihen voivat osallistua kaikki joukkueet ikäluokittain. Tsemppisarja taas on vasta-alkajille ja heille, joilla harjoitusmäärät ovat vähäisiä. B- ja C-ikäluokkien kuluneen kauden kärkijoukkueet eivät voi osallistua Tsemppisarjoihin. D-F-nuorissa joukkueet voivat osallistua kumpaan sarjaan tahansa oman arvionsa pohjalta. Kaikki sekajoukkueet osallistuvat poikien Tsemppisarjaan.

Katso tarkemmat rajoitukset ja ikäluokat sarjoittain täältä.

Turnauksen kaikissa sarjoissa on käytössä mobiilipöytäkirja

Pöytäkirjan käyttöä voit testata Power Cupin appissa. Pöytäkirja löytyy otsikon ”Omat” alta ja pistelasku. Mikäli joudut käyttämään paperista pöytäkirjaa, kirjaaottelunumero ja ottelutulos huolellisesti ottelupöytäkirjaan, allekirjoita se ja palauta heti pelin päätyttyä oman kenttäalueesi palautuspisteeseen (teltta kenttäalueen laidalla).

Lataa Power Cup -sovellus

Power Cup -sovelluksesta näet aikataulun, ohjelman, pistetaulukot ja paljon muuta hyödyllistä tietoa! Tulevan kesän sisällöt päivittyvät kevään aikana.

Vuoden 2020 aplikaatio on ladattavissa huhtikuun 15. päivä jälkeen.

Lataa Google Playsta
Lataa App Storesta
Sarjakohtaiset säännöt
Mobiilipöytäkirjan täyttöohje
Power Cup -turnauksen pelaajalaina
Pelaajamarkkinat