Power Cup on maailman suurin lasten ja nuorten lentopalloturnaus. Joka vuosi yli 850 joukkuetta ja yli 7 500 vierasta osallistuu tähän nelipäiväiseen urheilujuhlaan, joka järjestetään vuorovuosin ympäri Suomea aina uudessa paikassa. Turnauksen koosta kertoo muutkin luvut. Neljän päivän aikana pelataan yli 5 000 ottelua 300 kentällä ja pelkästään ruoka-annoksia lämmitetään osallistujille turnauksen aikana yli 50 000!

Mutta kaikki, jotka ovat käyneet Power Cupissa, tietävät, että turnauksen koko ei ole se mikä tekee tapahtumasta ainutlaatuisen. Juuri alkanut kesäloma, pitkät valoisat päivät, jotka ovat täynnä pelejä, hauskanpitoa, oheistapahtumia, huippuartisteja, vanhoja ja uusia ystäviä…. kaikkea mitä voi lomalta ja urheilutapahtumalta toivoa.

Ainutlaatuiseksi tapahtuman tekee myös se, että paikalla on kaikenikäisiä tyttöjä ja poikia alle kouluikäisistä 22-vuotiaisiin omissa sarjoissaan. Ja kaikki ottelut ovat lepovuorossa olevien pelaajien itsensä tuomaroimia. Parasta Powerissa onkin monen vieraan mielestä juuri kaikkien osallistujien välinen hyvä ja kunnioittava tunnelma.

Tervetuloa Power Cupiin – ei vain maailman suurimpaan – vaan myös maailman parhaaseen lentisturnaukseen!

Power Cup on vuosittainen voimannäyttö suomalaisesta lentopallon juniorityöstä. Tapahtuma kerää yhteen nuoret lentopalloilijat, valmentajat, ohjaajat, seuratoimijat sekä perheet. Yhteensä osallistujamäärä lähentelee 10 000 lentopalloilijaa ja mukana on noin 200 eri seuraa. Tapahtuma kerää lapsia ja nuoria eri ikäluokista. Pelaajat ovat 7-22-vuotiaita.

Tapahtuma järjestetään aina kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna koulujen päättymisen jälkeen. Power Cupin kesto on 4 päivää eli torstaista sunnuntaihin.

 

Lähes 40 vuotta suomalaista juniorilentistä

Power Cupilla on pitkä historia. Ensimmäinen turnaus järjestettiin Jyväskylässä vuonna 1985. Neljä ensimmäistä turnausta kulkivat Yhteispeli -turnausten nimellä. Vuodesta 1989 lähtien turnauksen nimeksi vakiintui Power Cup. Tällä hetkellä joukkuemäärä on vakiintunut 850-900 joukkueen paikkeille.

Pelejä pelataan kaikkiaan 25 eri sarjassa iän, sukupuolen sekä osaamisen tason mukaan. Power Cupissa Kaikki Pelaa -ideologia toteutuu, sillä ainutlaatuinen sarjajärjestelmä takaa sen, että otteluita tulee kaikille joukkueille saman verran torstaista sunnuntaihin riippumatta sijoituksesta. Lapset ja nuoret toimivat myös tuomareina oman ikäryhmänsä otteluissa.

Power Cup numeroina

  • yli 7 000 pelaajaa, yhteensä 10 000 kävijää
  • 900 joukkuetta joista noin 40 ulkomaisia
  • Pelaajat ovat 7-22-vuotiaita
  • 25 eri sarjaa
  • 300 ulkokenttää
  • 5 200 ottelua
  • 55 000 lämmintä ruoka-annosta
  • 10-20 majoituskoulua
  • 700 talkoolaista

 

Elämyksiä ja kokemuksia

Tapahtuman perusajatuksena on tarjota yhteinen kohtauspaikka kaikille junnulentopalloa harjoittaville seuroille ja yhteisöille. Power Cupin ohjelmaan sisältyy paljon muutakin kuin itse lentopallon pelaamista. Mukaan mahtuu näyttävät avajaiset, vauhdikas kisadisko live-esiintyjineen, näytösotteluita, turnauksen päättäjäiset jne. Tapahtuman monipuoliset oheisohjelmat ja -tapahtumat vaihtelevat vuosittain ja niissä huomioidaan paikkakunnan omat erityispiirteet.

Yksi suurista elämyksistä osallistujien mielestä on yhteismajoitus paikkakunnan kouluilla. Koulujen käytävät täyttyvät iloisesta puheensorinasta kun kuulumisia vaihdetaan eri puolelta Suomea ja ulkomailtakin tulleiden joukkueiden kanssa. Siinä sivussa yhteismajoitus opettaa junnuille myös ryhmäkäyttäytymisen ja toisten huomioimisen perusasioita.

 

Seuratyön näyteikkuna

Tapahtumaan osallistuu vuosittain noin 200 seuraa. Power Cup on kohtauspaikka myös valmentajille, ohjaajille ja muille lentopalloilevien nuorten taustajoukoille. Seuroja kannustetaan hyödyntämään tapahtumaa myös uusien ohjaajien ja valmentajien rekrytoinnissa ja innostamisessa. Yksi tapahtuman tavoitteista on entisestään tukea paikallista seuratoimintaa ja lisätä sen elinvoimaisuutta.

Turnauspaikkakunnan omat järjestävät seurat näyttävät vuosi toisensa jälkeen valtavan voimansa. Rovaniemen 2019 Power Cupin järjestelyistä yhdessä Suomen Lentopalloliiton kanssa vastaa Woman Volley ry.

 

Vaihtuva isäntäkaupunki

Toiseksi tapahtuman menestyksen salaisuudeksi nousee väistämättä vuosittain vaihtuva isäntäkaupunki. Kaupungin ja paikallisten yhteistyötahojen rooli korostuu vuosi vuodelta. Järjestävän kaupungin vahva näkyvyys ennakkomarkkinoinnissa ja tapahtuman aikainen isännyys ovat merkittäviä ja laajalti näkyviä paikkakunnan käyntikortteja.