Power Cupin juhlavuoden määränpää on Loimaa.

Loimaalla halutaan tuoda näkyviin pienen ja tiiviin lentopallokaupungin yhteisöllisyys ja luoda mukava tunnelmallinen ja hyvänhenkinen tapahtuma. Mitä kenttien rakentamiseen tulee, suunnitelmissa on iso yhtenäinen kenttä, jota varten yhdistetään vierekkäisiä jalkapallo ja pesäpallo kenttiä. Tavoiteena okin saada vielä Joensuutakin tiiviimpi alue rakennettua.

Majoituksen kannalta lähikunnat ovat olleet jo nyt täysillä mukana ja majoituksista matkaa tapahtuma-alueelle tulee olemaan suunnilleen 20-25 minuuttia.

Loimaalta löytyy aktiviteetteja myös tapahtuman ympäriltä. Vapaa-aikaa nuoret voivat viettää uimahallissa, keilahallissa tai minigolfia pelaten. Myös luonnon vesistöissä voi käydä helposti pulahtamassa. Ilta tapahtumia on jo myös suunniteltu.

Loimalla on järjestetty Power Cup aiemmin vuonna 2006. Järjestelyjen suhteen mukaan onkin tulossa aiempaan tapahtumaan osallistuneita, kuin myös uusia henkilöitä. Vastuuhenkilöt alkavat olla kasassa ja suunnittelevat etenevät jo vauhdilla. Seuraava iso askel onkin vapaaehtoisten rekrytointi.

Järjestelyn suhteen uusia ja vanhoja osallisia niin lentopallopiireistä ja myös muualta on mukana suunnittelussa ja vastuuhenkilöt ovat kasattuna ja visiointia on päästy tekemään jo Joensuussa ollessa, Liiton, lähikuntien, sekä kaupungin kanssa käyty keskusteluja ja talkoo rekryihin aletaan seuraavaksi siirtymään kiinni isolla kädellä.

Toiveena järjestävillä seuroilla Jankko lentopallolla ja Hurrikaani-Loimaalla on saada entistä enemmän ulkomailta joukkueita helppojen julkisten kulkuyhteyksien takia, sillä juna-asema etelästä tuo jopa alle sadan metrin päähän pelikentistä.

Myös paikalliset joukkueet odottavat innolla kotiturnausta. Jankon C-poikien Elmeri Oikosella ja Henrik Hietalalla on Power Cupista jo useamman vuoden kokemus.

”On mukavaa, kun ei tarvitse matkustaa tai yöpyä jossain muualla, vaan saa olla kotona. Vaikka toki koululla joukkueen kanssa yöpyminen onkin se ”Powerin juttu.”

 

Teksti: Santeri Jetsonen