Pitkä odotus on tulossa päätökseen, kun maailman suurin lasten ja nuorten lentopalloturnaus Power Cup käynnistyy Joensuun Mehtimäessä torstaina 6.6. Nelipäiväinen tapahtuma pitää sisällään tuhansien otteluiden lisäksi paljon muita aktiviteetteja. Ottelut käynnistyvät torstaina klo 12 yhtä aikaa tapahtumajohtajan pillin vihellyksestä. Iso osa 742 joukkueesta suuntaakin Joensuuhun jo keskiviikon aikana.

”Power Cup kokoaa jälleen lapset ja nuoret ympäri Suomen yhteen iloitsemaan liikunnan ja urheilun pariin ja nauttimaan kesäloman parhaasta aloituksesta. Lisäksi tapahtumaan on saapumassa ulkomailta 54 joukkuetta. Tässä kohtaa täytyy jo antaa iso kiitos järjestävälle seuralle, vapaaehtoisillemme ja yhteistyökumppaneillemme, joiden kanssa olemme rakentaneet tapahtumaa. Paras palkinto tulee torstaina, kun lapset ja nuoret saapuvat tapahtumaan ja heidän kasvoiltaan paistaa vilpitön ilo, kun he vihdoin pääsevät odotuksen jälkeen Power Cupiin. Tervetuloa siis tapahtumaan pelaajamme, mutta myös kaikki joensuulaiset. Tämän ikimuistoisen kesän aloituksen voi todella kokea vain paikan päällä”, muistuttaa Power Cupin tapahtumajohtaja Anna Komu.

Power Cup on kaikille avoin tapahtuma, eli kaikki ovat tervetulleita vierailemaan tapahtumassa. Tapahtumaan odotetaankin osallistuvan myös paljon paikallisia ja Joensuussa vierailevia turisteja. Varsinaiset avajaiset järjestetään torstai-iltana klo 19 alkaen Power-torilla Anyday Nuts -lavalla.  Avajaisten artisteina nähdään nuorten toivomat Suomen räp-kentän kuumimpiin nimiin kuuluva Ahti sekä lahjakas pop-artisti HUGO. Ahti tunnetaan koukuttavista sanoituksistaan ja vakuuttavista esiintymisistään. Hän on myös toiminut HUGOn mentorina artistiuran alkuvaiheessa, ja HUGOn hitit ovatkin tehneet selvää jälkeä Suomen Spotifyn Top50-listalla.

Tapahtuma-alueen ytimestä löytyvä Power-tori palvelee niin vierailijoita kuin pelaajia erilaisten ruoka- ja kumppanipisteiden muodossa. Luvassa on leikkimielisiä kisailuja Anyday Nuts -lavalla. Lentopallon rinnalla on siis tarjolla monipuolista oheisohjelmaa ja kumppanien erilaisia aktivointeja.

Suosittelemme alueelle tulevia tutustumaan aikatauluihin ja alueeseen Power Cupin sivuilta www.powercup.fi sekä lataamaan munLentis -sovelluksen, jossa on mukana erilaisia kumppaneiden tarjoamia etuja ja paljon tietoa tapahtumasta.

Vuoden 2024 Power Cupin paikallisesta järjestämisestä vastaa joensuulainen lentopalloilun erikoisseura Joen Juju Ry. Yksin tämän kokoluokan tapahtumaa ei kuitenkaan voida järjestää, vaan mukana talkoilemassa on myös muita seuroja yli lajirajojen. Toivotammekin kaikki lämpimästi tervetulleeksi Joensuuhun, kaupunkiin idässä!