Maailman suurin lasten ja nuorten lentopalloturnaus Power Cup kokoaa 742 joukkuetta Joensuuhun Mehtimäen urheilupuistoon 6.–9. kesäkuuta. Joukkueiden ilmoittautuminen turnaukseen päättyi maanantaina 15. huhtikuuta. Mukana on myös 54 joukkuetta ulkomailta muun muassa Virosta, Latviasta, Unkarista, Romaniasta ja Algeriasta. Kiinnostus kansainvälisesti tapahtumaa kohtaan onkin kasvanut vuosi vuodelta. Joukkueita on kokonaisuudessaan myös jälleen enemmän kuin edellisenä vuonna.

”Tästä joukkuemäärästä ei voi kuin iloita. Osallistujamäärä on ollut tasaisessa nousussa koronan jälkeen ja on mahtavaa huomata, että myös ulkomailla kiinnostus on kasvussa. Lisäksi odotamme tapahtumaan osallistuvan myös paljon paikallisia ja Joensuussa vierailevia turisteja, sillä tapahtuma on avoin kaikille. Tämä ikimuistoinen kesän aloitus tarjoaa lentopallon lisäksi paljon muutakin, mitä ei voi kokea kuin paikan päällä”, muistuttaa Power Cupin tapahtumajohtaja Anna Komu.

”Tapahtumaan on puolitoista kuukautta aikaa. Ilmoittautuneiden joukkueiden määrä yllätti meidät iloisesti. Edessä on työntäyteiset viikot, sillä monen osa-alueen suunnitelmat lähtevät viimeistelyyn osallistujamäärän selvittyä. Pieniä mutkia ja haasteita on tullut matkaan, kun Joensuussa tapahtuu monenlaista samanaikaisesti, muita tapahtumia, sekä rakentamista. Huolettomalla Itä-Suomalaisella asenteella näistäkin haasteista kuitenkin selvitään”, kertoo Power Cupin paikallispäällikkö Sami Leinonen.

Osallistujia pelikentille lisää myös kesäleiri, johon ilmoittautuminen on käynnissä 5. toukokuuta saakka. Kesäleiri on tarkoitettu 7–15-vuotiaille lapsille ja nuorille, joilla ei ole aiempaa kokemusta lentopalloon tai jotka ovat joskus kokeilleet lajia. Osallistumiseen ei myöskään tarvitse joukkuetta.

”Ensimmäinen leiri järjestettiin Imatralla viime vuonna. Kesäleirin kautta haluamme houkutella lajiin mukaan uusia harrastajia. Leirille osallistuvat pääsevät tutustumaan lentopalloon lajivalmennuksen kautta. Viime leirin jälkeen moni uusi harrastaja onkin päätynyt lentopallon pariin”, kertoo Komu.

Avajaisissa esiintymässä Ahti ja HUGO

Power Cup on kaikille avoin tapahtuma eli kaikki ovat tervetulleita vierailemaan tapahtumassa. Avajaiset käynnistävät nelipäiväisen tapahtuman torstaina 6. kesäkuuta. Avajaisten artisteina nähdään Suomen räp-kentän kuumimpiin nimiin kuuluva Ahti sekä lahjakas popartisti HUGO. Ahti tunnetaan koukuttavista sanoituksistaan ja vakuuttavista esiintymisistään. Hän on myös toiminut HUGOn mentorina artistiuran alkuvaiheessa, ja HUGOn hitit ovatkin tehneet selvää jälkeä Suomen Spotifyn Top50-listalla.

Powertori palvelee joka päivä tapahtuma-alueella monipuolisilla pisteillä niin tapahtumaan osallistuvia pelaajia kuin vierailijoita. Luvassa on leikkimielisiä kisailuja Anyday Nuts -lavalla Power Cupin ytimessä. Lentopallon rinnalla on monipuolista oheisohjelmaa ja kumppanien erilaisia aktivointeja.

Viime vuonna Imatralla avajaisissa esiintyi Robin. Kuva: Sampo Lankinen

Tapahtuman kumppanit ovatkin erittäin tärkeä osa laadukkaan tapahtuman järjestelyjä. Mukaan on saatu laajempien kumppanuuksien lisäksi myös hyvä määrä paikallisia kumppaneita.

Itä-Suomen liikuntaopisto (Islo) on ollut mukana lähes alusta saakka. Islon porukkaa tulette tapaamaan Powertorilla esittelemässä opiskelutarjontaa, Islon urheiluhierojien aikoja on varattavissa tapahtuman aikana, Islon urheilufysioterapeutit kiertävät teippauspartioina pelikentillä ja Islo on vahvasti toteuttamassa ja mahdollistamassa kesäleirin järjestelyjä.

Vuoden 2024 Power Cupin paikallisesta järjestämisestä vastaa joensuulainen lentopalloilun erikoisseura Joen Juju Ry. Yksin tämän koon tapahtumaa ei kuitenkaan voida järjestää, vaan mukana talkoilemassa on myös muita seuroja yli lajirajojen. Toivotammekin kaikki lämpimästi tervetulleeksi Joensuuhun, kaupunkiin idässä!