Suomen Lentopalloliitto rakentaa yhdessä sovelluskehittäjä SuperApp:n kanssa uutta nuorten ja lasten mobiilisovellusta. Sovelluksella on tarkoitus tavoittaa yhä enemmän nuoria ja madaltaa kynnystä ottaa ensikokeilu innostavaan lajiimme lentopalloon. Tähän projektiin halutaan innostaa myös kaikki mukaan niin lentopallossa kuin lajin ulkopuolella ideoimaan sovellukselle nimeä nimikilpailussa.

”Tunnistamme, että lasten ja nuorten kommunikointi tapahtuu yhä useammin kännyköiden ja sovellusten välityksellä ja myös lentopallon on lajina kehitettävä keinoja tavoittaa nuoret heille luontaisilla tavoilla. Siksi onkin tärkeää viedä laji myös nuorten käyttämille alustoille ja tutustuttaa heitä myös tällä tavoin lentopalloon. Myös korona-ajan aiheuttama drop out -ilmiö on laittanut lentopallon lajina miettimään, kuinka saada lapset ja nuoret uudelleen innostumaan urheilusta ja kuinka pienentää kynnystä lähteä kokeilemaan lajia”, kommentoi Lentopalloliiton toimitusjohtaja Olli-Pekka Karjalainen.

 

Lentopallo sovellus saa kunnon startin, kun se valmistuu käyttöön juuri ennen kesän Power Cupia. Sovellus korvaa samalla vanhan Power App – sovelluksen. Power Cupin aikana vanha sovellus on kulkenut tärkeänä info ja tulos alustana. Nämä samat tärkeät osat tulevat säilymään sovelluksessa jatkossakin. Nyt kuitenkin tarkoituksena on luoda ympäri vuotinen nuoria lentopallossa tukeva ja innostava sovellus.

“Kun hyppäsin viime vuonna Power Cupin tapahtumajohtajan pestiin, tuli heti mieleeni, että tapahtumalle tarvitaan uusi ja nykyaikaisempi sovellus. Sitten alettiin puhumaan tätä ääneen ja todettiin, että miksi ei tehdä tätä kokonaisuudessaan koko juniorilentopallolle? Power Cup on suurin juniorilentopallotapahtuma ja uskon, että Powerin osallistujia kiinnostaa ja koskettaa kaikki muutkin sisällöt mitä tänne tullaan luomaan. Tällä saadaan kokovuotinen käyttö sovellukselle. Ajatuksena on myös kehittää tätä eteenpäin vuosi vuodelta paremmaksi ja toimivammaksi kokonaisuudeksi. Uskon, että tässä on paljon potentiaalia ja mahdollisuuksia ja tämä voisi olla myös yksi väylä siihen millä voitaisiin houkutella uusia junioreita lajin pariin tulevaisuudessa,” kommentoi Power Cupin tapahtumajohtaja Anna Komu.

 

Vaikka Power Cup tuleekin näkymään vahvasti sovelluksessa, on tarkoituksena luoda nuorille innostavia sisältöjä ja alusta vaikuttaa lajin parissa, sekä saada heidän äänensä kuuluviin. Sovellus tarjoaa myös näkyvyyttä seuroille ja apua nuorille löytää innostuessaan lajista lähin seura, jossa pääsisi oikeasti mukaan lentopalloharrastuksen pariin.

”Yksi heti käyttöön otettavista ominaisuuksista on temppunurkka, jossa julkaistaan parin viikon välein lentopallo- ja beach volley -aiheisia temppuvideoita, joita apin käyttäjä voi suorittaa. Myöhemmin syksyllä appiin tulee Lentis-Liikkarilaisten kotitehtävät, sekä koululentisnurkkaus, jonne julkaistaan koululentiskampanjaviikon aikana lajitehtäviä ja pelivinkkejä. Tutustu lentopalloon osiossa kaikki pääsevät käsiksi lentopallotermistöön ja ottamaan haltuun lajin”, iloitsee Lentopalloliiton seurapalvelukoordinaattori Hanna Kanasuo.

 

Nyt haluamme innostaa ja ottaa kaikki mukaan tähän matkaan kohti uutta juniorilentopallon sovellusta. Auta meitä kehittämään sovellukselle nimi. Jätä nimiehdotus tällä lomakkeella. Kaikkien nimeä ehdottaneiden kesken arvotaan palkintoja. Palkintoina on muun muassa tekniikkapalloja, majoistuslahjakortteja, sekä Power Cup tuotteita. Jätä nimiehdotuksesi perjantaihin 25.3. mennessä tästä: https://gest.fi/customers/diehak/3971