Power Cup houkuttelee vuosittain joukkueita myös Suomen ulkopuolelta, ja kiinnostus kansainvälisesti tapahtumaa kohtaan onkin kasvanut vuosi vuodelta. Power Cupiin osallistuu tänä vuonna 54 ulkomaalaista joukkuetta muun muassa Unkarista, Romaniasta, Latviasta ja Virosta. Yksi Power Cupiin ensimmäistä kertaa osallistuvista joukkueista on romanialainen CSU UVT Timisoara.

CSU UVT Timisoaran D-poikien valmentaja jakoi joukkueen kokemuksia ensimmäisestä turnauksesta Joensuun Power Cupissa. ”Meillä oli ensimmäinen peli yhdeksältä aamulla. Tämä on meille aivan uutta, erityisesti koska olemme aloittelijoita,” hän kertoi. Vaikka uusi kokemus oli jännittävää, joukkue oli innoissaan ja nautti turnauksen tunnelmasta.

Romanian joukkue on ainoa maastaan mukana tässä turnauksessa. Valmentajan mukaan he olivat pelanneet viisi peliä, joista yksikään ei ole vielä päättynyt voittoon. ”Emme ole voittaneet vielä yhtään peliä, mutta kuten sanoin, olemme vasta aloittelijoita,” hän totesi. Tämä turnaus on heille ennen kaikkea oppimiskokemus, jonka avulla he voivat kehittää taitojaan ja saada arvokkaita kokemuksia.

Valmentaja näkee jo paljon positiivista joukkueen kehityksessä. ”Joukkue pärjää jo paljon paremmin. Meillä on myös kolme pelaajaa, jotka eivät ole koskaan ennen pelanneet tällä tasolla,” hän sanoi. Valmentaja uskoo, että osallistuminen turnaukseen ja useat pelit auttavat joukkuetta saamaan kallisarvoista kokemusta, joka on tärkeää tulevaisuuden kannalta.

 

Toinen ensikertalainen Power Cup -kävijä, Eötvös DSE, saapui Unkarista nauttimaan Power Cupin turnaustunnelmista. Seuran A-tytöt osallistuivat turnaukseen ensimmäistä kertaa, ja heidän innostuksensa ja jännityksensä olivat käsin kosketeltavissa. ”Hieman jännittää, koska tämä on meille uusi kokemus, kuten ulkona pelaaminenkin,” he kertoivat.

Valmistautuminen turnaukseen oli ollut intensiivistä. Joukkue oli pelannut harjoituspelejä hiekalla ja tehnyt parhaansa valmistautuakseen turnauksen koitoksiin. Tytöt lähtivät pelipäivään voittotavoitteet mielessään. ”Haluaisimme voittaa,” he sanoivat yhteen ääneen.

Turnauksen järjestelyt saivat joukkueelta kiitosta. He olivat saapuneet Joensuuhun vasta edellisenä päivänä, mutta ensivaikutelma oli positiivinen. Joensuun kaupunki ja Suomi ylipäätään tekivät myös vaikutuksen unkarilaisiin. ”Täällä on todella kaunista. Jotkut meistä ovat olleet täällä aiemmin, mutta joillekin tämä on heidän ensimmäinen vierailunsa Suomessa. Nautimme siitä todella!” he iloitsivat.