TAPANI HIRVONEN, RUOKAILU

Tapani Hirvonen tapasi avantouinti seuran kautta Joensuun Hurmoksen puheenjohtajan, jonka tarjoaman vapaaehtoisen paikan hän otti vastaan pitkän saunoessa käydyn neuvottelun jälkeen. Tapani on ensimmäistä kertaa Power Cupissa. Hänen mukaan tapahtumassa on iloinen ilmapiiri ja joka päivä se tulee näkyvästi esiin nuorista.

Tapanin mielestä on erittäin tärkeää ylläpitää tällaisia nuorten liikunta tapahtumia. Tapanin mielestä vapaaehtoistyö on äärimmäisen tärkeää ja onneksi Power Cupiinkin löytyi riittävästi tekijöitä muiden elämän kiireiden ohella. Jokaisella vapaaehtoisella on tärkeänä oma rooli missä pysyy koko tapahtuman ja ettei kukaan jää seisoskelemaan tai odottamaan seuraavaa nakitettua hommaa.  Ruokailu tapahtumassa on todella hyvin organisoitu, ensimmäisen päivän ruuhkautumisista huolimatta. Muina päivinä tahti on ollut tasaisempaa, joka on auttanut tarjoilijoiden omassa organisoinnissa.

”Vapaaehtoistyö on palkitsevaa ja teen sitä itse Joensuun Mailallekin. Kannustan ihmisiä tekemään enemmän vapaaehtoistyötä juuri sen palkitsevuuden takia”, muistuttaa Hirvonen.

 

 

ARTEM VASILYEV, KIOSKIMYYJÄ

Artemin mielestä vapaaehtoisena olemine on ollut hyvä kokemus sosiaalisen työn tekemisestä. Töissä tapaa paljon erilaisia ihmisiä ja päivät ovat pituudestaan huolimatta olleet mukavia. Artem on ennen ollut vapaaehtoisena Kontiolahden ampumahiihtostadionilla ampumahiihdon World Cup –kisoissa.

Artem on Riverian matkailu-alan kolmannen vuoden opiskelija. Hänen mukaan vapaaehtoistyö on tärkeää hommasta huolimatta ja siitä saatu työkokemus on myös tärkeää, varsinkin opiskelijana. Power Cupissa on työskentelemässä Power-kioskilla ja viestintä ja markkinointitiimissä useita Riverian matkailualan opiskelijoita.

KIMMO HYPPÖNEN, SIELLÄ MISSÄ TARVITAAN

Kiireinen Kimmo on ammatiltaan liikunnanopettaja, joka on yleisurheilutaustansa myötä tulleiden kontaktien kautta on ajautunut vapaaehtoiseksi. Kimmon työtehtäviin kuuluu vähän kaikenlaista puuhailua, eikä häntä ole sidottuna vain yhteen paikkaan. Työtehtäviä löytyy tavaroiden pakkaamisesta, kylttien pystytykseen ja ruokailun ylläpitoon.

Kimmo on myös ensimmäistä kertaa Power Cupissa. Haastatteluhetkellä hän työskentelee vedenjakelussa, joka on varsin fyysistä hommaa suuren menekin takia. Mutta Kimmo menee kuitenkin innolla eteenpäin ja  mieli korkealla.

 

SANNA PÄIVÄNURMI, ENSIAPU

Iloisella ja rennolla fiiliksellä varustettu Sanna kertoi olevansa perustason ensihoidon opiskelija, joka päätyi Power Cuppiin opettajansa kautta.

Tämä on myös toistaiseksi hänen ensimmäinen kerta tapahtumassa ja työ on ollut hänen mielestään todella mielenkiintoista. Työtehtäviin ensiapu talkoolaisella kuuluu pareittain hallissa päivystämisen lisäksi myös kentillä kiertely, auttaminen tarvittaessa ja ihmisten yleisen hyvinvoinnin ja hyvän fiiliksen ylläpito.