Sydämellisesti tervetuloa Joensuuhun, powercuppilaiset! Olemme erittäin iloisia saadessamme toimia nyt toista kertaa maailman suurimman lasten ja nuorten lentopalloturnauksen näyttämönä. Ensimmäisen kerran Joensuulla tämä kunnia oli vuonna 1998.

Kaupunkina haluamme varmistaa, että Joensuussa on Helppo hengittää – täällä jokainen saa elää oman näköistänsä elämää, arki sujuu helposti ja ammennamme luontosuhteestamme elämänvoimaa. Erityisen tärkeää Joensuun kaupungille on niin arkiliikunnan kuin tavoitteellisen urheilunkin olosuhteiden sekä rakenteiden jatkuva kehittäminen. Olemme laatineet Urheilukaupunki Joensuu -ohjelman, jonka tavoitteena on kaupungin veto- ja pitovoiman parantaminen urheilun ja liikunnan avulla. Yhteistyön ja osaamisen kehittämisen ydintä on, että Joensuussa on nyt ja jatkossa Helppo hikoilla.

Monet teistä tulevat lähivuosina tekemään päätöksiä opiskelualan ja opiskelukaupungin valinnasta. Joensuussa on monipuoliset valinnan mahdollisuudet opiskella joko toisella asteella, ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Itä-Suomen Liikuntaopisto muun muassa kouluttaa liikunnanohjaajia ja fysiikkavalmentajia. Yliopiston koulutuspaletissa uusinta puolestaan ovat diplomi-insinöörin tutkinnot fotoniikassa ja kestävissä teknologioissa. Vuonna 2022 tehdyn opiskelijatutkimuksenmukaan 96 prosenttia joensuulaista opiskelijoista suosittelee Joensuuta opiskelukaupunkina.

Jos sinua kutsuu tavoitteellinen urheilu-ura ja haluat yhdistää ammatti, lukio- tai korkeakouluopinnot, suosittelen lämpimästi tutustumaan Joensuun Urheiluakatemian mahdollisuuksiin. Urheiluakatemia sitoo yhteen urheilijoiden opintopolut, valmennuksen ja tukijärjestelmät. Samaan aikaan kun opiskelet, pääset edistämään urheilu-uraasi lajivalmennuksessa. Lentopallo on yksi Urheiluakatemian tarjoamista 16 valmennuslajista. Urheilijoita urheiluakatemiassa on yhteensä yli 500, 25:sta eri lajista.

Power Cup tapahtuu Joensuussa pääosin Mehtimäen urheilupuiston alueella, jonne kentät tehdään.Mehtimäki on varsinainen ylpeytemme ja kruununjalokivemme, sillä vastaavaa, yhtä monipuolista huippuluokan urheilutilojen keskittymää näin lähellä kaupungin keskustaa ei ole juuri missään muualla Suomessa. Toivon, että sinäkin koet liikkumisen olevan helppoa kompaktissa kaupungissamme.

Odotamme siis täällä jo kovasti teitä! Olen varma, että tapahtuma synnyttää sinulle elämänmittaisia muistoja rakastamasi urheilulajin parissa sekä muiden hengenheimolaisten kohtaamisista. Oikein hyvää kesää ja tsemppiä turnaukseen!

Kaupunginjohtaja
Jere Penttilä