Power Cupin 2024 avajaisten artistit on vihdoin julkaistu, ja lavalle astuvat Ahti ja HUGO. Tänä vuonna Power Cupin avajaisia vietetään Joensuun Mehtimäessä torstaina 6.6. klo 19.

Suomen räp-kentän kuumimpiin nimiin kuuluva AHTI on tunnettu koukuttavista sanoituksistaan ja vakuuttavista esiintymisistään. Porvoosta kotoisin oleva AHTI julkaisi keväällä 2023 platinaa striimanneen esikoisalbuminsa Normijäbä, joka nousi myös vuoden 9. kuunnelluimmaksi albumiksi loppuvuodesta. Albumilta löytyy hittikappaleet Mitä sul oli mieles, Kaikkee sitä kuulee ja Yksinkertasta (feat. Costi), jotka olivat parhaimmillaan yhtä aikaa Spotifyn virallisella Top 50 -listalla. AHTI on myös lahjakas biisinkirjoittaja ja hänen kädenjälkensä löytyy HUGOn Taulut (feat. Costi) -nimiseltä kappaleelta, joka on striimannut tuplaplatinaa. Loppuvuodesta AHTI ja HUGO yhdistivät voimansa kappaleessa AHTI – Väärään aikaan (feat. HUGO), joka nousi heti Spotifyn Top 50 -listan ensimmäiselle sijalle.

20-vuotias lahjakas porvoolainen popartisti HUGO on huipputuottaja Santeri Kauppisen aka MD$:n kipparoiman Epic Records Finlandin uusin kiinnitys. HUGO tutustui ensin kovassa nosteessa olevaan räppäri AHTIin, joka toimi HUGOn mentorina ja auttoi hänet artistinuran alkuun. Epic Recordsin tutkalle HUGO osui alkuvuodesta 2023, jonka jälkeen asiat ovat edenneet poikkeuksellisen rivakasti, sillä HUGOn debyyttisinkku Puhutaan suoraan julkaistiin kesäkuussa 2023, kakkossinkku Sijoituksii feat. SMURDY elokuussa ja läpimurtobiisi Taulut feat. Costi syyskuussa. Taulut-sinkun julkaisun jälkeen HUGOn hitit ovat tehneet selvää jälkeä Suomen Spotifyn Top50 listalla.

Lisäksi AHTIn Väärään aikaan feat. HUGO on viihtynyt julkaisustaan lähtien niin Spotify- kuin radiolistallakin ja on striimannut jo tuplaplatinaan oikeuttavat yli 8 miljoonaa kertaa. HUGOn viimeisin julkaisu on maaliskuussa 2024 julkaistu Virheet, jolla fiittaa toinen tulikuuma poptulokas Bee. Myös se nousi heti julkaisunsa jälkeen Spotifyn Top50 -listan kärkikahinoihin ja radioiden soittolistoille.