Tammikuu vaihtui jo helmikuuhun, joten on aika kurkistaa mitä tammikuun aikana on tapahtunut Power Cupin paikallisvalmisteluissa.

Tapahtuman majoitusvalmistelut ovat hyvässä vauhdissa ja kokonaisuus alkaa näyttää hyvältä. Majoitusvastaava Hannu Vähäkoski tiiminsä kanssa on ahkerasti kiertänyt alueen kouluja, ja varmistanut tilojen soveltuvuuden majoituskäyttöön. Kaikkiaan majoituspaikkoja on tällä hetkellä suurelle määrälle majoittujia, joten tilanne on erittäin hyvä. Koska tarkkaa osallistujamäärää ei ole vielä tiedossa, majoituskoulujen tarvetta seurataan aktiivisesti.

Muiden lajien paikalliset urheiluseurat ovat ottaneet vastuun majoitusvalvonnan hoitamisesta eri kouluilla. Tämä varmistaa, että jokainen osallistuja saa tarvitsemansa majoituksen ja turvallisen ympäristön tapahtuman aikana. Majoitusvalvonnasta vastaaville seuroille on pidetty infotilaisuus, jossa Power Cup -tapahtumaa on esitelty tarkemmin ja majoitusvastaavien tehtäviä on käyty läpi.

Tapahtuma-alue sekä kenttien sijoittelu tarkentuu entisestään ja kartta tapahtuma-alueesta alkaa olla muotoutunut hyvin. Muutoksia on tullut jonkin verran alkuperäiseen suunnitelmaan verrattuna. Näiden muutosten avulla uskomme kuitenkin saavamme entistäkin paremman kokonaisuuden, joka palvelee kaikkia tapahtumaan osallistuvia. Lisäksi muutokset ovat mahdollistaneet hieman erikoisempaa ohjelmaa tapahtuman aikana, vihjaa paikallispäällikkö Sami Leinonen.

Talkoolaisten osalta aktiivinen rekrytointi on jatkuvasti käynnissä ja uusia talkoolaisia tulee tasaisesti mukaan. Talkoolaisia rekrytoidaan useiden eri kanavien kautta, niin seuran sisäisesti kuin somen ja infotilaisuuksien avulla. Tilanne vaikuttaa talkoovastaava Kimmo Räsäsen mukaan hyvältä ja hän uskoo talkoolaisten määrän lähtevän selvään nousuun mitä pidemmälle kevättä edetään.

Paikallisista valmisteluista vastaava järjestelytoimikunta on kokoustanut säännöllisesti ja jokaisen osa-alueen vastaavat ovat päässeet päivittämään tietoja oman osa-alueensa etenemisestä. Leinosen mukaan kokonaisuus alkaa olla varsin hyvällä tasolla ja valmistelut etenevät suunnitelmien mukaisesti.

Hän toivookin runsasta osanottajamäärää ja toivottaa kaikki tervetulleiksi Joensuuhun, kaupunkiin idässä!