Maarit, 41v, aurinkoinen kioskivastaava

Kivituhkakentän laidalta löytyvän kioskin vastaavana häärii iloisesti hymyilevä Maarit. Oman tyttärensä lentopalloharrastuksen myötä Ruokolahden Rajun toimintaan mukaan päätynyt Maarit viettää koko Power Cupin neljä päivää kentän laidalla tarjoten kisakävijöille erilaisia kioskituotteita: kahvia, teetä, virvokkeita, leivonnaisia ja snackseja. Kahdeksan vuotta aktiivisesti seuratoiminnassa mukana olleena kokemusta kioskihommista löytyy: “Monet viikonloput on leivottu ja kahvia keitetty.”

Kioskilla toiminta on sujunut hienosti ja kaikki ovat olleet mukana iloisella fiiliksellä, vaikka pientä jonoa ja kiirettä on ajoittain ollut. “On hienoa kokea Power Cup nyt myös järjestävän seuran näkökulmasta, kun aiemmissa turnauksissa olen ollut vanhemman ja huoltajan roolissa”, Maarit kertoo. Kahvipassi on noussut tänä vuonna kioskilla myyntihitiksi ja näin ollen kahvinkeitin käy kuumana kaikki neljä päivää. Ainoaksi harmiksi Maarit nimeää kentältä pöllyävän hiekan, jonka alueella kävellessä huomaa varmasti jokainen.

 

Mervi, 69v ja Maire, 67v, ystävykset ympäristötiimistä

Reilun neljän tunnin työrupeaman jälkeen kahvitauolle ovat ennättäneet ystävykset Mervi ja Maire, jotka kuuluvat Power Cupin ympäristötiimiin. Tässä vapaaehtoistiimissä työtehtäviin kuuluvat muun muassa ruokailutilojen siivous, roskien kerääminen, roska-astioiden tyhjennys sekä wc-paperin täydennys wc-tiloihin.

“Ei meillä lentopallotaustaa ole, mutta ystävän tyttärentyttären kautta täällä ollaan”, Mervi kertoo. Aiempaa vapaaehtoiskokemusta kaksikolla ei myöskään ole, mutta auttamisen ilo sai lähtemään mukaan Power Cupin toteutukseen. Töitä ympäristötiimissä on riittänyt, mutta powerilaiset saavat myös kiitosta: alueella on ollut todella siistiä ja kierrätys toimii hienosti. “Ruokailutilan iso näyttö kierrätysohjeineen on hyvä lisä”, Maire toteaa. Powerilaisten kohteliaisuus ja kiitollisuus vapaaehtoisia kohtaan on erityisesti jäänyt molempien ystävysten mieleen.

 

Virpi, 51v, reipas ruoanjakelija

Imatran jäähallista löytyvän ruokalan linjastoilla ahkeroi useita talkoolaisia. Kaksi päivää ruoanjakelussa työskentelevä Virpi on päätynyt vapaaehtoiseksi toisen järjestävän seuran, IPV:n, kautta ja pesäpallofanitkin on otettu ilomielin lentopallotapahtumaan mukaan. “Vaikka tämä on melko rankkaa seisomatyötä, on tämä kaiken vaivan arvoista”, Virpi summaa kokemustaan.

Ruokahuollon järjestelyt ovat toimineet sujuvasti ja jo toisena päivänä ruokailijat ovat oppineet linjaston käytänteet. “Jäässä ja nälissään kävijät ovat usein olleet, ja ruokaa annetaan niin paljon kuin jaksaa syödä”, Virpi kertoo hymyillen linjaston takaa.

Myös kielitaito on päässyt tapahtumassa käyttöön, sillä Power Cupissa on mukana useita ulkomaisia lentopallojoukkueita. Virpi onkin ruoanjakelun ohessa opettanut työparilleen vironkielisiä lauseita, kuten “Head isu!” (Hyvää ruokahalua!) ja “Aitäh!” (Kiitos!)

 

Kirjoittaja: Hanna Valtonen

Kuva: Jari Laine