Ensimmäistä kertaa järjestettävä Power Cup-kesäleiri on koonnut Ukonniemi Areenalle lähes 70 innokasta 7-15-vuotiasta lajiin tutustujaa. Kolmipäiväiseen leiriin sisältyy lajivalmennuksen lisäksi Power Cupin tunnelmasta nauttimista niin avajaisissa, kisadiscossa kuin muissakin tapahtumissa. Iso osa tunnelmaa syntyy myös koulumajoituksessa, kuten muillakin turnaukseen osallistujilla. Leirille voi toki osallistua myös ilman koulumajoitusta.

Power Cup-kesäleirille osallistuminen ei edellytä lajikokemusta eikä seuraan kuulumista. Tarkoituksena on tutustua lajiin ja saada onnistumisen kokemuksia ja hienoja muistoja. Mikäpä siihen olisikaan parempi tapa, kuin maailman suurin juniorilentopallotapahtuma!

Leiriläiset harjoittelivat Aviasport-areenalla, mikä olikin onni perinteisen avajaispäivän sadesään vuoksi. Toisaalta tätä porukkaa tuskin olisi sadekaan haitannut, intoa ja virtaa kyllä riitti! Kenttä täyttyi innokkaiden leiriläisten riemun kiljahduksista ja sinkoilevista palloista, kun lajivalmennus aloitettiin Ruokolahden Rajun edustusjoukkueen valmentajan Riikka Lehmuksen johdolla.

“Hienoa nähdä näin paljon innostusta. Eka päivä oli toiminnantäyteinen, mutta upeasti kaikki jaksoivat. Tokana päivänä keskitytään tekniikkaan ja viimeisenä päivänä on kovasti odotettu leiriturnaus”, kertoo Lehmus.

“Parasta on ollut oppia uusia juttuja lentopallosta. Erilaiset leikit on olleet kivoja, ja se, että saa uusia kavereita. Mekin tutustuttiin vasta täällä puoli tuntia sitten”, kertovat lappeenrantalainen Maija ja imatralainen Emma.

Power Cupin historian ensimmäinen kesäleiri herätti paljon kiinnostusta. Monella leiriläisellä on sisaruksia turnauksessa, ja leirillä nuoremmatkin pääsivät nauttimaan lentopallon ja Power Cupin huumasta. Tästä on hyvä jatkaa tulevina vuosina!

Teksti: Satu Kovalainen

Kuvaaja: Sofian Gezuri