Imatran nelipäiväinen Power Cup päästiin aloittamaan torstaina auringonpaisteessa ja Ukonniemen alue alkoikin nopeasti täyttyä iloisesta lentopalloväestä. Valvomon “Mikä kesä?” kaikui useammasta kaiuttimesta, kun joukkueet saapuivat paikalle tiimiväreihin, kukkaseppeleisiin ja jopa kasvomaalauksiin sonnustautuneina.

Tänä vuonna Power Cupiin osallistuu yhteensä 717 joukkuetta, yli 6000 pelaajaa ja tapahtuman taustalla häärii yli 600 vapaaehtoista. Ukonniemen laaja tapahtuma-alue on levittäytynyt Imatran jäähallin, Ukonniemiareenan ja pesäpallostadionin alueille, joten käveltävää neljän eri kenttäalueen välillä riittää. Tapahtumaan odotetaan noin 15 000 kävijää.

Tapahtuma polkaistiin virallisesti käyntiin klo 12 Powerlavalla tapahtuman juontajan Mika Rajalan ja tapahtumajohtajan Anna Komun johdolla. Yleisö pääsi mukaan lähtölaskentaan, jonka jälkeen Komu puhalsi aloitusvihellyksen. Kolmatta vuotta tapahtumajohtajana toimiva Komu odotti tapahtumaa levollisin mielin ja toivoi kaikkien nauttivan hyvästä fiiliksestä lentopallon parissa. Rajalan lyhyessä haastattelussa parhaimmaksi Power Cup-muistoksi hän mainitsi kerran, kun hänet sekoitettiin 7-vuotiaaseen pelaajaan. Joten silmä tarkkana, joutuuko tapahtumajohtaja vielä itsekin peliin temmatuksi!

Heti Powerlavan vierestä löytyvällä Powertorilla alkoi myös käydä kuhina, kun näytteilleasettajat ja kioskit avasivat kojunsa. Powertorilla voikin muun muassa nauttia erilaisia ruoka-annoksia ja herkkuja, laitattaa Lorealin kisakampauksen tai shoppailla Intersportin ja Powershopin myymälöissä. Tämän vuoden erikoisuutena Powertorin jäätelökioskilta on saatavilla powerilaisten äänestämä jäätelöannos – kannattaa käydä kokeilemassa!

Iltapäivän edetessä sää muuttui pilviseksi, mutta pienet sadekuurot eivät pelejä ja iloista tunnelmaa haitanneet. Tapahtuma on lähtenyt sujumaan hienosti ja järjestelyjä on kehuttu onnistuneiksi. Myös kioskeista saatava kahvipassi on osoittautunut myyntihitiksi! Ensimmäisen päivän aikana myös vierailijarannekkeet myytiin loppuun.

Loppuillasta jokaisen mielessä pyöri vain yksi asia, Power Cupin avajaiset ja Robin Packalen. Innokkaimmat fanit odottelivat lavan reunalla jo kaksi tuntia ennen avajaisten alkua. Ukonniemi täyttyi lasten ja nuorten riemun kiljahduksista, kun Robin Packalen nousi pitkän odotuksen jälkeen lavalle. Avajaisten lopussa saimme myös nähdä pilkahduksen auringosta samalla, kun jokaiselle tuttu kappale Frontside Ollie soi. Hienon konsertin lisäksi Packalen muistutti kaikkia vielä tärkeästä asiasta, lähimmäisten muistamisesta ja kunnioittamisesta. ”Hyvä tekee aina kierroksen ja palaa hyvän luo” sanoo Packalen. Kaikin puolin siis huikea startti neljä päivää kestävälle Power Cupille!

Kirjoittaja: Hanna Valtonen

Kuvaaja: Sofia Gezuri