9 päivää – sit mennään! Paikallispäällikön katsaus

Kun turnauksen alkuun ja ensimmäisen pillin vihellykseen on aikaa yhdeksän päivää, on hätkähdyttävää tajuta, että loppukiri on jo kovaa vauhtia käynnissä ja powerilaiset suunnittelevat kotipaikkakunnillaan pakattavia tavaroita ja pelipaitoja kovalla tohinalla.

Pyörät ovat pyörineet totta tosiaan vinhaa vauhtia täällä järjestelypäässä alusta alkaen, kun hyppäsin huhtikuun puolivälissä paikallispäällikön saappaisiin. Mutkia, kiviä ja kantoja on matkassa ollut, mutta niin myös vahvoja koneita, nohevia talkoolaisia ja innokkaita yhteistyökumppaneita, jotta tie täällä Imatralla olisi mahdollisimman tasainen 8.6. klo 9, kun ensimmäiset pallot nousevat ilmaan.

Joutsenon koulun ruokala

Joutsenon uuden puukoulun tunnelmaa ruokalassa.

Koulumajoituksen organisointi on yksi suurimmista yksittäisistä osa-alueista Power Cup-turnauksessa. Toukokuun puolivälissä koimme suuren takaiskun majoitusten osalta, kun turnausaluetta lähinnä sijaitseva majoituskohde Saimaan ammattiopisto Sampo sulki ovet nenän edestä sisäilmaongelmien vuoksi ja reippaalle 600 turnauslaiselle tuli löytää tilaa muualta – siis Lappeenrannasta. Tämä päätös on kirvoittanut paitsi runsaasti jumppaa ja pienoista aikatauluviivästystä joukkueiden jaottelussa, myös palautetta pitkistä välimatkoista majoituksen ja turnausalueen välillä. Kritiikki on tietysti aivan totta ja tämän palautteen otamme vastaan, katseet kuitenkin edelleen mahdollisimman hyvän turnauksen luomisessa.

Niinkuin meillä karjalaisittain sanotaan; ilo pintaan vaik sydän märkänis. Asenne ratkaisee ja sitä ei puutu vastoinkäymisistä huolimatta.

Joukkueiden sijoitteluun kouluissa keinot ovat monet!

Kun majoituskoulut olivat lopulta lukittu ja Lentopalloliiton Saku sai joukkueet jaoteltua, alkoi kuhina majoitusvastaavien työpöydillä (ja seinillä). Jokaisessa majoituskoulussa on omat majoitusvastaavat, jotka tuntevat koulun hyvin ja tekevät luokkakohtaiset joukkuejaot, suunnittelevat koulukioskin ja aamu- sekä iltapalojen askelmerkit kuntoon sekä vastaanottavat saapuvat majoittujat karjalaisella vieraanvaraisuudella höystettynä.

Kaupungissa varaudutaan PowerCup tapahtumaan, mm. Tainionkosken Apteekki on täyttänyt varastoaan.

Samaa kuhinaa on toki havaittavissa kaikissa muissakin tiimeissä, kun suunnitelmia ja tilauksia tarkennetaan, talkoovuoroja lyödään lukkoon ja yhteistyökumppaneiden kanssa sovittuja asioita varmennetaan esimerkiksi kioskituotteiden, ensiaputarvikkeiden ja aitojen, sähkötarvikkeiden sekä rakennusmateriaalin suhteen.

Maisema on muuttunut vinhaa kyytiä vanhasta taimitarhan alueesta tasaiseksi kivituhkakentäksi.

Suurimmat jo tässä vaiheessa näkyvät toimenpiteet on tehty kenttäosastolla, jossa uutta kivituhkakenttää on syntynyt 117 powerkentän verran ja kulkuväyliä sekä parkkipaikkoja on tasoitettu, jotta kaikki saapujat mahtuisivat aivan turnausalueen ytimeen. Lisäksi poweriin osallistujat pääsevät korkkaamaan tekonurmikentän kupeeseen rakentuneen uuden hulppean huoltorakennuksen, josta löytyy niin kioski, suihkut kuin WC:t.

Myös ruokalana toimiva jäähalli on kokenut muodonmuutoksen, kun normaalisti lattiaa peittävä jää on sulatettu ja Stora Enson muki-, lautas- ja ruokailuvälinetoimitukset ovat saapuneet halliin. Muutoinkin tavaraa on saapunut jo Imatralle runsain määrin; kiertävän kaluston lisäksi mm. pelipaidat-, passit, lentopallot, essut ja pöytäliinat ja PowerShopin tuotteet ovat rantautuneet Ukonniemeen.

Omalla työpöydällä on ollut ennen kaikkea viralliseen byrokratiaan, kesätyötekijöihin ja niin liiton ja paikallisorganisaation kuin paikallisorganisaation ja yhteistyökumppaneiden rajapintojen varmistamiseen liittyvät toimet. Kaikenlaisen pienen muun säätämisen lisäksi. 😉

Hihat on saanut kääriä ajoittain jo ihan konkreettisen työn parissa!

PowerCupin konkreettinen rakentaminen aloitetaan lauantaina 3.6. ja keskiviikkona 7.6 viimeisetkin opasteet lyödään paikoilleen valmiina toivottamaan Power Cup-turnaukseen saapuva lentopallokansa tervetulleeksi!