Maailman suurin lasten ja nuorten lentopalloturnauksen ilmoittautuminen päättyi torstaina 13. huhtikuuta. Mukaan ilmoittautui 717 joukkuetta, joista useita joukkueita tulee myös ulkomailta.

 

Power Cupin tapahtumajohtaja Anna Komu on erittäin tyytyväinen tulevan tapahtuman lopulliseen joukkuemäärään.

”Tämä on todella mahtavaa. Joukkueita ilmoittautui enemmän kuin viime vuonna ja enemmän kuin ennen koronaa 2019. Saamme jälleen upean tapahtuman nauttien kesästä, lentopallosta ja hyvästä seurasta”, riemuitsee Power Cupin tapahtumajohtaja Anna Komu.

”Tänä vuonna Power Cupissa nähdään myös ensimmäistä kertaa kesäleiri, jonka osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta lentopallosta. Kesäleirin kautta toivomme saavan mukaan myös uusia tulevia powerilaisia seuraaville vuosille”, jatkaa Komu.

”Odotamme jo innolla tulevaa tapahtumaa. Nyt kun ilmoittautuminen on päättynyt alkaa tuntua, että tapahtuma on aivan nurkan takana. Meillä on hieno tapahtuma-alue, johon tullaan järjestämään pelien lisäksi paljon oheisohjelmaa yhdessä lentopalloliiton kanssa. Me imatralaiset toivottamme tervetulleiksi kaikki powerilaiset ja vierailijat iloiseen Etelä-Karjalaan vuoden 2023 Power Cupin merkeissä”, iloitsee paikallispäällikkö Anni Toiviainen.

Loppukirin jälkeen passeissa päästään yli 5900 osallistujaan. Pelaajien lisäksi tapahtumaan osallistuu huoltajia, kannustajia ja vierailijoita. Tapahtuma-alueelle on vapaapääsy, eli myös kaikki Imatran suunnalla olijat voivat tulla vierailemaan tapahtumassa. Lentopallopelien lisäksi alueella pääset ostoksille Powertorille, vierailemaan yhteistyökumppaneiden aktiviteeteissa ja seuraamaan avajaisia.

Avajaisia vietetään torstaina 8. kesäkuuta klo 19. Esiintyjänä nähdään nuorten toivoma Robin Packalen. Ajatonta popmusiikkia luovan artistin käsinkosketeltava live-energia kanavoituu niin pop-bängereistä, kuin voimaannuttavista balladeistakin. Uusimmissa julkaisuissaan poppia, hip-hoppia ja R&Btä yhdistelevä Robin Packalen tahtookin tarjota liveyleisölle loistavaa musiikkia ja upean shown, josta ammentaa iloa, energiaa ja voimaantumista arkeen. Esiintyjän Power Cupiin tarjoaa OP Etelä-Karjala.

Vuoden 2023 Power Cupissa voimavarat ovat lyöneet yhteen yleisseura Ruokolahden Raju ja pesäpalloseura Imatran Pallo-Veikot. Rajun perinteet lentopallossa ulottuvat 70-luvulle asti ja lajin uudet vahvat tuulet ovat puhaltaneet vuodesta 2011 alkaen. Nykyään lentopallojaosto on seuran aktiivisin ja jäsenmäärältään suurin; joukkueet ovat pääasiassa tyttöjoukkueita E-ikäisistä aina N2-joukkueeseen asti. Myös Power Cup on Rajun pelaajille tuttu juttu, kun turnausta on usean vuoden ajan kierretty 6–7 joukkueen voimin.

Power Cupin järjestäminen on valtava ponnistus ja talkoovoimia tarvitaan satoja päivittäin. Siksipä Raju ei olekaan yksin tapahtumaa järjestämässä, vaan Ukonniemen kotipesän parhaiten tuntevat Imatran Pallo-Veikkojen pesäpalloilijat ovat lähteneet urakkaan mukaan urheilutoimenjohtajan Jani Valkeapään vetovoimin. Valkeapää tunnetaan idearikkaista tempauksistaan ja Superpesisotteluiden yhteydessä IPV:n kotikentällä on useampana vuonna hiihdetty, ampumahiihdetty ja myös hypätty mäkeä heinäkuussa Lunta tupaan-tapahtumissa. Kesällä 2022 puolestaan musiikki raikui stadionilla, kun IPVn kotipesän valtasi Pesisstadion Live.

Vapaaehtoisten rekrytointi Power Cupiin on edelleen käynnissä. Tämä on myös hyvä tapa osallistua Power Cupiin ja nähdä tapahtumasta toteutuksen puoli. Lisätietoja tehtävistä ja ilmoittautumisesta löytyy www.powercup.fi/vapaaehtoiseksi

Power Cup on Suomen Lentopalloliiton, paikallisseurojen ja kaupungin yhdessä järjestämä maailman suurin lasten ja nuorten lentopalloturnaus. Power Cup rantautuu joka vuosi eri kaupunkiin. Tänä vuonna turnaus pelataan 8.-11.6.2023 Imatralla Ukonniemessä.