Vuoden 2023 Power Cupissa voimavarat ovat lyöneet yhteen yleis

IPVn superpesisjoukkue

IPVn Sasu Toikka (oik) ja Rasmus Surakka juhlivat juoksua Superpesiksen runkosarja pelissä Imatran Pallo-Veikot, IPV, vs Koskenkorvan Urheilijat Ukonniemen Stadionilla Imatralla 19. toukokuuta 2022. Kuva Lauri Heino HEINON VALOKUVA.

seura Ruokolahden Raju sekä pesäpalloseura Imatran Pallo-Veikot.

Imatran Pallo-Veikot on perinteikäs vuonna 1955 perustettu imatralainen pesäpalloseura, jonka miesten edustusjoukkue pelaa korkeimmalla sarjatasolla Superpesiksessä. Seuran kotipesänä toimii Power Cupissakin pelikenttinä käytössä oleva Ukonniemi-stadion ja talvisaikaan harjoituspaikkana oleva Ukonniemi-areena.

IPV:llä on juniorijoukkueet pojissa sekä tytöissä aina F-ikäisistä C-nuoriin, sekä yhteinen G-ikäisten joukkue. Seuran B-ikäiset pojat pelaavat nuorten Superpesiksessä. Lisäksi seuralla on joukkue miesten Suomensarjassa.

Kesäisin IPV järjestää alle 12-vuotiaille tarkoitettua pesiskerhoa, jossa on vuosittain ollut mukana 200-300 lasta. Perheen pienimmille (3-6 vuotiaille) seuralla on Snadipesis-liikuntaleikkikerho.

IPV on yksi historian menestyksekkäimmistä pesäpalloseuroista. Se on voittanut Suomen mestaruuden vuosina 1977, 1978, 1986 ja 1991. Lisäksi IPV on saavuttanut hopeaa vuosina 1989, 1990 ja 1993 sekä pronssia 1973. IPV:n edustusjoukkue palasi takaisin Superpesikseen kaudeksi 2017 useamman Ykköspesiksessä vietetyn kauden jälkeen.

Seuran tunnetuin pelaaja on Ilpo Kytösalmi (s. 1946), joka pelasi urallaan 437 ottelua, voitti kaksi SM-kultaa ja yhden SM-pronssien. Itä-Länsi otteluja Kytösalmelle kertyi 13. Hänet valittiin vuoden lukkariksi 1970 ja vuoden pesäpalloilijaksi 1971.

Urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapään idearikkaus on

kukkinut runsaasti viime vuosina.

IPV on mm. ollut useana vuonna järjestämässä Superpesiskauden avausta Fugepesistä Espanjan

Hiihtäjiä stadionilla

Vuonna 2018 Lunta tupaan-tapahtumassa hiihdettiin stadionsprinttiä.

Aurinkorannikolla Fuengirolassa. Seura tunnetaan myös Lunta Tupaan -tapahtumista. Pesäpallo-ottelujen yhteydessä IPV:n kotikentällä on useampana vuonna hiihdetty, ampumahiihdetty ja myös hypätty mäkeä heinäkuussa. Kesällä 2022 musiikki raikui stadionilla, kun IPVn kotipesän valtasi Pesisstadion Live.

Imatran Pallo-Veikkojen ja Ruokolahden Rajun ensimmäinen suurempi yhteistyöponnistus oli vuonna 2021, kun seurat yhdessä järjestivät lentopallon Mestaruusliigan ottelun VaLePa – Ducks Imatran Urheilutalolla.