Imatralla päivä kääntyy iltaan ja Ukonniemi-stadionin valot syttyvät. Maaliskuun kääntyessä loppupuolelle paikallisen ydinnyrkin kokoontumiset ovat tihentyneet ja tänä iltana kokoontuminen tapahtuu kasvokkain kahvikupposen ääressä. Käsiteltävien asioiden lista on pitkä ja keskustelu on karjalaiseen tapaan asiasta toiseen polveilevaa.

Ukonniemen urheilumatkailualueelle sijoittuvan Power Cup-turnauksen infra on suunniteltu hyvin jo viime syksynä, uusien kenttäalueiden maansiirtotyöt suoritettu, ja kenttäpohjien viimeistelyt odottelevat lumien sulamista. Yleisurheilukentän uusi katettu katsomo ja huoltotilat kohoavat suorastaan silmissä ja valmista on luvattu tulevan hyvissä ajoin ennen Power Cupin rantautumista Imatralle.

Koulumajoitukset Imatran uusien koulujen osalta ovat tuottaneet pienoisia yllätyksiä yöpyjämitoitusten suhteen ja lisämajoituksia on kartoitettu lähialueilta kuumeisesti. Vaihtoehtoja noin 20 min ajomatkan päässä on onneksi useita ja majoitusvastaava Sakari Myllys on käärinyt hihat jo kyynärpäiden yläpuolelle.

”Uusissa kouluissa avoimien oppimisympäristöjen majoitusmitoitukset ovat niin väljät, että powerilaisilla on olo kuin mummolassa. Lisämajoitusten tarve aiheuttaa toki jumppaa täällä järjestelypäässä, mutta luottavaisin mielin kasaamme majoituskapasiteettia kokoon.”

Talkoolaisten rekrytointi on parhaillaan käynnissä niin järjestävien seurojen kuin ulkopuolisten vapaaehtoisten osalta. Vapaaehtoisvastaava Jouko Savolainen kuvaa talkoolaisrekryä tällä hetkellä hyvinkin monikanavaiseksi.

”Käytämme toki somen voimaa, seuraväkeä ja heidän sukulaisiaan rekrytoidaan aivan hihasta vetämällä ja lisäksi jalkaudumme myös esimerkiksi ikäihmisten jumppiin ja liikuntaryhmiin. Tilanne eri osa-alueiden talkooväen suhteen on jo nyt melko hyvä, mutta toisaalta myös talkoolaisten lisätarve kaikkiin osa-alueisiin on olemassa.”

Paikallispäällikkö Jani Valkeapään mukaan isommat yhteistyökumppanit ovat nyt selvillä ja pienempiä kumppanuuksia sekä Powertorille tulevia esittelijöitä hiotaan järjestykseen parhaillaan.

”Seuraavat stepit omalla työpöydällä ovat esimerkiksi yhteistyösopimuksiin liittyvien näkyvyyksien listaus ja huolehtiminen siitä, että kumppanit saavat heille luvatun näkyvyyden. Tahti järjestelyiden suhteen selkeästi kiihtyy niin paikallistasolla kuin lentopalloliiton osalta ja joka päivä lyödään lukkoon päätöksiä. Toisaalta, pieni paine tekee vain hyvää ja asiat edistyvät juuri nyt hyvällä vauhdilla.”

Esityslista on saatu päätökseen ja esiin nousseet kysymykset kirjoitettu muistioihin ylös. On aika palata koteihin iltapalalle ja antaa aivojen raksuttaa yön yli. Aamulla jälleen käärimme hihat niin leipätöissä kuin Power Cupin osalta. Puhelimet ja sähköpostit laulavat taas siihen asti, kun seuraava kasvokkain kohtaaminen on. Toisilla se on liikuntahallilla harjoitusten parissa, toisille taas lounaan ääressä.