Maailman suurimmassa lasten ja nuorten lentopalloturnauksessa mukana lähes 680 joukkuetta, joista 34 joukkuetta ulkomailta. Pilliin vihellettiin klo 12.00 ja pallot lensivät ilmaan. Edes päivän vesisade ei menoa haitannut, koska kentillä oli paljon poweria!

Vuoden 2022 Power Cup vihellettiin käyntiin tapahtumapäällikkö Anna Komun toimesta tasan klo 12 ja lentopallot lensivät PowerParkin taivaalle. Vesisade pääsi hieman kastelemaan powerilaisa, mutta se ei kävijöiden hymyä hyydyttänyt. Tunnelma oli aurinkoinen päivän alusta asti.

Avajaisissa esiintyi Power Cup tapahtuman suojelija, Matti Alahuhta, joka on teollisuusalan vaikuttaja Suomessa. Hän on ponnistanut maailmalle Alahärmästä. Kauhavan kaupungin ja tapahtumatoimikunnan puheenjohtaja Jari Välikangas hehkutti powerin tunnelmaa ja muistutti meitä kaikkia, että suurtapahtumia ei järjestetä yksin. Suuri kiitos järjestävien seurojen Kauhavan Wisan, Kortesjärven Järvi-Veikkojen, Ylihärmän Junkkareiden ja Alahärmän Kisan toimijoille. Kiitos kuului myös Kauhavan kaupungille, Suomen Lentopalloliitolle ja yrityskumppani PowerParkille.

Lentopalloliiton toimitusjohtaja Olli-Pekka Karjalainen ja liiton puheenjohtaja Lauri Inna olivat innoissaan Power Cupista, joka tänä vuonna voidaan järjestää ”normaalisti”. Tätä on odotettu. Powerilaisia kehotettiin vielä tiikerisyöksyihin, niitä onkin koko viikonloppu luvassa. Hypätään kuin tiikerit, Power Cup kisabiisin mukaan.

Avajaisten odotetuin esiintyjä oli kuitenkin nuorten toivoma ihana artisti VIIVI. Hän nappasi yleisön haltuun ja mm. Nurmon Jymyn E-tyttöjen joukkueen jäsenet odottivat kovasti USA-hitin esittämistä. 

Power Torilla kävi myös kova kuhina. Seurojen ylläpitämillä kioskeilla kauppa kävi lämpimistä juomista ja paikallisleipomo Paalasen korvapuustit maisutuivat powerilaisille. Uusia kuivia vaatteita löytyi myös Kesportin pisteeltä ja Power Shopista. Ensiapupisteellä oltiin myös hymyssä suin, päivän saldona pieniä liukastumisia ja venähtäneitä sormia. 

Power Cupin ruokailupäällikkö Anna-Maija Renko oli tyytyväinen ensimmäisen päivän ruokailuihin. Kiirettä piisaa, mutta ilman polttoainetta ei jaksa pelata eikä hoitaa talkootöitä. Muistakaa siis syödä ja juoda tarpeeksi tapahtuman aikana, oli Anna-Maijan ohjeistus.

Tiikerisyöksyjä, märkiä pelipaitoja, ihana Viivi esiintymässä avajaisissa. Tästä koostui ensimmäinen poweripäivä.

#powercup

#poweriakentalle