Maailman suurin lasten ja nuorten lentopalloturnaus pelataan Kauhavalla 9.-12.6. Pelipaikkana toimii PowerPark ja nuoret pääsevätkin viettämään tänä vuonna myös huvipuisto-iltoja.

Tapahtuman järjestyspaikka vaihtuu vuosittain ja myös joka vuosi eri seura ottaa vastuun paikallisesta järjestämisestä. Tänä vuonna seuroja on neljä; Alahärmän Kisa, Kauhavan Wisa, Ylihärmän Junkkarit ja Kortesjärven Järvi-Veikot. Nyt pääsemme tutustumaan tarkemmin Ylihärmän Junkkareihin.

Ylihärmän Junkkareissa pelaa kymmenen joukkuetta aina F-ikäisistä C-nuoriin. Seura pitääkin matalaa kynnystä nuorille tulla harrastamaan tai halutessa kilpailemaan lentopalloon. Pelaajia onkin noin 80 iästä riippumatta.

Kasvamassa on kovia nuoria pelaajia, jotka ovat valmiita tekemään pitkäjänteistä työtä ja kehittämään itseään. Seuran loistavat valmentajat panostavat nuoriin ja tekevät mahtavaa työtä nuorten parissa.

Seura pyrkii joka vuosi osallistumaan Power Cupiin ja vaikka sen koko on pieni ei tämä ole estänyt menestymistä. Tänä vuonna Ylihärmän Junkkareista osallistuu Power Cupiin kymmenen joukkuetta. Neljä F-joukkuetta, yksi tyttö joukkue E-superiin ja yksi poika joukkue E-tiikeriin, kaksi joukkuetta tytöistä D-tiikeriin, yksi joukkue C-tyttöjen tsemppisarjaan ja yksi C-poika joukkue supersarjaan.

Paras muisto Power Cupista seuralla on viime vuoden Salon Power Cupista, kun omat tytöt asteli lavalle hakemaan kultamitalit. Menestystä odotetaankin jälleen tältä vuodelta.

Lajina lentopallon monet eri osa-alueet ja niiden nitominen yhteen muodostaa upeita joukkueita. Turnaukset ovat tässäkin lajissa suola. Tällaisissa turnauksissa päästään oikeasti mittaamaan sen hetkinen kunto ja taso. Miksi treenata jos ei pääse turnauksiin? Se seurassa on kuultu monta kertaa.

 

Ylihärmän junkkarit terveiset Power Cupista:

Tule kokeilemaan lentopalloa ja jää koukkuun. Saat runsaasti uusia kavereita ympäri Suomen ja Power Cupeissa kavereita voi saada ulkomailta saakka.

Ja hei, onko se että sinun fyysinen ja henkinen kunto nousee, paha juttu? Ei meidänkään mielestämme. Tänä vuonna kannattaa tulla käymään Power Cupissa myös sen erityisen miljöön takia.