Maailman suurin lasten ja nuorten lentopalloturnaus pelataan Kauhavalla 9.-12.6. Pelipaikkana toimii PowerPark ja nuoret pääsevätkin viettämään tänä vuonna myös huvipuisto-iltoja.

Tapahtuman järjestyspaikka vaihtuu vuosittain ja myös joka vuosi eri seura ottaa vastuun paikallisesta järjestämisestä. Tänä vuonna seuroja on neljä; Alahärmän Kisa, Kauhavan Wisa, Ylihärmän Junkkarit ja Kortesjärven Järvi-Veikot. Nyt pääsemme tutustumaan tarkemmin Alahärmän Kisaan.

 Vuonna 1917 perustettu seura Alahärmän Kisa omaa pitkät perinteet. Lentopallon pelaajia seuralla on tällä hetkellä noin sata aina nuorimmasta F-ikäisestä A-ikäisiin. Seuralla on myös joukkueet N2- ja M3-sarjoissa. Joukkueita eri sarjoissa pelaa tällä hetkellä vähän yli kymmenen. Lisäksi seura tarjoaa mahdollisuuden myös harrastelentopalloon.

Vaikka seuralla huolena on ikäluokkine pieneneminen ja tätä myöten pelaajamäärien lasku, on tilanne tällä hetkellä vielä hyvä. Kaikille halukkaille löytyy joukkue, jossa pääsee lentopalloa harrastamaan.

Tänä vuonna seuralta osallistuu kymmenen joukkuetta Power Cupiin. Alahärmän kisan joukkueet ovatkin osallistuneet Power Cupiin aina, tai ainakin niin kauan kuin seura muistaa. Paras muisto vuosien varrelta löytyy voitosta oman seuran saman ikäluokan joukkuetta vastaa, joka oli lähtökohtaisesti parempi. Kyseinen voitto oli samalla ensimmäinen koko kauden aikana kyseisestä joukkueesta.

 

Alahärmän kisan terveiset Power Cupista:

Lentopallo on hieno ja haastava laji, jossa voit aina kehittää itseäsi. Lajin parista saat kavereita ja vähän vanhemmalla iällä mukavia pelireissuja. Power Cup on hieno ulkoilmatapahtuma lentopalloilijoille, mikä on mukavaa vaihtelua sisällä pelaamiselle.