Maailman suurin lasten ja nuorten lentopalloturnaus pelataan Kauhavalla 9.-12.6. Pelipaikkana toimii PowerPark ja nuoret pääsevätkin viettämään tänä vuonna myös huvipuisto-iltoja.

Tapahtuman järjestyspaikka vaihtuu vuosittain ja myös joka vuosi eri seura ottaa vastuun paikallisesta järjestämisestä. Tänä vuonna seuroja on neljä; Alahärmän Kisa, Kauhavan Wisa, Ylihärmän Junkkarit ja Kortesjärven Järvi-Veikot. Nyt pääsemme tutustumaan tarkemmin Kauhavan Wisaan.

Kauhavan Wisa on niin sanottu yleisseura eli toimivia jaostoja on useita. Yhtenä jaostona toimii lentopallojaosto.

Seura on tuttu näky Power Cupissa, ja se onkin osallistunut mukaan jokaiseen turnaukseen poisluettuna kaksi viimeisintä vuotta. Osallistuva joukkuemäärä on ollut kymmenen joukkueen molemmin puolin riippuen harrastajamääristä. Menestystä on tullut paljon ja juuri nämä menestymishetket ovat kirkkaana mielessä Power Cup reissuilta. Myös säätilojen vaihtelu on painunut muistoihin, niin Oulun lähes talvikelit kuin Mikkelin paahtavat helteet. Tänä vuonna seurasta mukaan osallistuu 12 joukkuetta. Seurassa pelaajia on noin 70 henkilöä.

Ykköseksi Power Cupissa nousee lajin kokoontuminen yhteen ja tapahtumassa verkostoituminen. Seura haluaakin muistuttaa lajin helposta ja edullisesta matalankynnyksen aloittamisesta, sekä lentopallon hyvin järjestetystä kilpailutoiminnasta. Poolijärjestelmä takaa tasaisia kaikkia kehittäviä pelejä koko kauden ajaksi, jonka kruunaa Power Cup.

Viime vuodet ovat saaneet myös tämän seuran miettimään toimintaansa. Haasteita on tullut eteen varsinkin lasten määrän vähentyessä, sekä uusien valmentajien ja ohjaajien löytämisessä. Talkootyö ja innostus ohjaamiseen on hiipumassa joka puolella Suomea. Yksi tavoite Power Cup -tapahtuman järjestämisessä on nimenomaan lajin näkyvyyden kasvattaminen alueella.

 

Kauhavan Wisan terveiset Power Cupista:

Rohkeasti Power Cupiin mukaan! On paljon nuoria, jotka ovat pelanneet ensimmäiset pelinsä nimenomaan tässä turnauksessa. Kehittymistä tapahtuu valtavasti neljän päivän aikana.