Maailman suurin lasten ja nuorten lentopallotapahtuma Power Cup palaa Joensuuhun 26 vuoden tauon jälkeen, kun 6.-9. kesäkuuta 2024 tapahtuma nähdään Pohjois-Karjalan maakuntakeskuksessa. Turnauksen hakijana toimii Joen Juju. Joensuun Power Cup on järjestyksessään 39:s.

Normaaliolosuhteissa turnaus on kerännyt 7500-8500 pelaajaa ja kokonaiskävijämäärä on noussut jopa yli 10 000, kun mukaan lasketaan vierailijat, katsojat ja talkooväki. Suomen 12:nneksi suurin kaupunki, noin 77 000 asukkaan Joensuu, omaa mainiot puutteet Power Cupin kaltaisille suurtapahtumille. Pelipaikkana tulee toimimaan Mehtimäen urheilupuisto, josta on matkaa keskustaan vain kilometri.

Joen Jujun puheenjohtaja Matti Turtiainen uskoo tapahtuvan tuovan piristystä myös paikalliseen seuratoimintaan.

– Hienoa päästä järjestämään Power Cup Joensuussa. Joensuussa on hienot puitteet tämän tyyppisen tapahtuman järjestämiselle. Power Cupin saaminen Joensuuhun on piristysruiske Joen Jujulle sekä koko Pohjois-Karjalan lentopallolle, ja palkinto pitkäjänteisestä kehitystyöstä seuraväelle, toteaa Joen Jujun puheenjohtaja Matti Turtiainen.

Tulevana kesänä Power Cup järjestetään Kauhavalla Powerparkissa 9.-12.6.2022 ja seuraavana vuonna 2023 Imatralla 8.-11.6. Power Cupin tapahtumajohtaja Anna Komu uskoo kahden perättäisen vuoden idässä tuovan jättitapahtumaan kivan lisän.

– Uskon, että on varmasti myös paljon synergiaa ja hyötyä siitä että olemme perättäisinä kesinä samoilla suunnilla Power Cupin osalta. Näin voimme helpommin houkutella Imatralla 2023 jo mukana mahdollisesti olevia kansainvälisiä joukkueita mukaan Joensuuhuun myös seuraavalle kesälle.

Joensuussa Power Cup järjestetään kaupungin ytimessä Mehtimäen urheilupuiston alueella ja tapahtuma levittäytyy aivan Joensuun keskustan tuntumaan. Mehtimäki on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen vapaa-ajan ja urheilun keskittymä, joka tarjoaa puitteet urheilun harrastamiselle ja seuraamiselle. Mehtimäen alueet ja tilat ovat vertaansa vailla erilaisten suurtapahtumien järjestämiselle, kun kaikki tapahtuman tarvitsemat palvelut löytyvät samasta 56 hehtaarin kokoisesta keskittymästä.

– Joensuu tunnetaan nuorekkaana opiskelukaupunkina, jossa joka kolmas on alle 30-vuotias. Tämä näkyy katukuvassa, vapaa-ajalla harrastajamäärissä ja tapahtumissa. Olemme Joensuussa panostaneet Mehtimäen ympäristön ja olosuhteiden kehittämiseen, joten osuvampaa paikkaa vuoden 2024 Power Cupille ei ole. Toivotamme valtakunnallisen lentopalloperheen tervetulleeksi Joensuuhun ja lupaamme yllättää Power Cup vieraat positiivisesti, toteaa Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

Lentopalloliiton toimitusjohtaja Olli-Pekka Karjalainen toivottaa myös Joensuun enemmän kuin lämpimästi tervetulleeksi järjestäjäksi 2024.

– Joensuun hakemus osoitti, että paikallinen lentopalloväki yhdessä kaupungin kanssa ovat äärimmäisen sitoutuneita Power Cupin järjestämiseen. Kun tämä kunnianhimon määrä yhdistyy huippu-tason olosuhteiden kanssa olemme varmoja, että Joensuussa nähdään upea jatkumo Power Cupin hienossa historiassa

Lisätietoja:
Matti Turtiainen

Joen Jujun puheenjohtaja

p. 050 5277 015


Markku Pyykkönen

Joensuun kaupungin markkinointijohtaja

puh. 050 340 5826

markku.pyykkonen@joensuu.fi

 

Anna Komu

Power Cup tapahtumajohtaja

p. 050 4949 504

anna.komu@lentopalloliitto.fi