Heinä-elokuun vaihteessa Salossa järjestetyn lasten ja nuorten lentopalloturnauksen Power Cupin vahvat panostukset terveysturvalllisuuteen toivat toivotun tuloksen. Turnauksesta ei ole tullut tietoon ainuttakaan koronatartuntaa.

Turnaukseen osallistui 29.7.-1.8. yhteensä noin 2200 pelaajaa ja kaikkiaan tapahtuman kävijämäärä kohosi noin 3000 henkilöön. Vapaaehtoisia tapahtumassa oli lisäksi  noin 400. Otteluita pelattiin turnauksen aikana lähes 300 joukkueen osalta lähes 1700 kappaletta.

– Panostimme tänä vuonna paljon terveysturvallisuuteen ja se oli meidän ykkösprioriteetti. Teimme tarkat varautumissuunnitelmat yhteistyössä viranomaisten, Salon kaupungin ja paikallisjärjestäjä Salon Viestin kanssa. Totta kai tämä on vaatinut tapahtumajärjestäjänä meiltä paljon ekstratyötä, mutta kaikki tämä oli sen arvoista nähdessämme lasten ilon heidän päästessä turnaukseen ystäviensä ja joukkuetovereiden kanssa, tapahtumajohtaja Anna Komu Suomen Lentopalloliitosta iloitsee.

Power Cup järjestettiin pääosin ulkona, ruokailu porrastettiin, majoituskouluille tehtiin oma varautumissuunnitelma ja majoitustilat olivat väljät. Lisäksi alueella oli tehostettu siivous , hygieniaan kiinnitettiin paljon huomiota ja tehtiin eristäytymissuunnitelmat.

Lentopalloliiton toimitusjohtaja Olli-Pekka Karjalainen iloitsee myös turnauksen onnistumisesta monelta eri kantilta katsottuna.

– Power Cup oli huikea onnistuminen monella mittarilla. Oli erittäin liikuttavaa nähdä junnut tositoimissa ja nauttimassa pelaamisesta kavereiden kanssa. Monella on peleistä tullut koronan takia pitkä tauko ja riemu paistoi kaikkien kasvoilta. Turnauksella oli varmasti monen lapsen ja nuoren motivaatiolle äärimmäisen suuri merkitys. Järjestämisestä päävastuun kantaneet niin Salossa kuin Lentopalloliitossakin tekivät valtavan työn, jotta tapahtuma saatiin järjestettyä mahdollisimman turvallisesti. Myös lukuisten talkoolaisten pyyteetön panos onnistuneen tapahtuman varmistamiseksi oli läsnä joka hetki. Haluan vielä kerran kaikkien lentopalloihmisten puolesta lausua suuret kiitokset kaikille tapahtumaa tekemässä olleille.

  

Onnistunut lopputulos tällä tärkeällä osa-alueella kuvastaa hyvin sitä, että hyvällä ammattitaitoisella suunnitelulla voidaan toteuttaa myös turvallisesti tapahtumia poikkeusaikana.