Lasten ja nuorten vuosittainen lentopallon suurturnaus Power Cup pelattiin 29.7.–1.8.2021 Salon urheilupuistossa. Turnaukseen oli ilmoittautunut lähes 300 joukkuetta.

Power Cup 2021 alkoi Salossa torstaina 29. heinäkuuta lähes 300 joukkueen voimin. Pelaajat pääsivät nauttimaan aurinkoisesta ja lämpimästä pelisäästä. Kentillä nähtiin paljon iloisia kasvoja, kun lapset ja nuoret pääsivät vihdoin kahden vuoden odottelun jälkeen pelaamaan Power Cup -turnauksessa.

Power Cup pelattiin Salon urheilupuistossa, joka tarjosi turnaukselle loistavat puitteet. Ruokailu hoitui ruuhkitta Salon jäähallilla ja PowerTori tarjosi pelaajille läpi turnauksen monenlaista ostettavaa. Torstaista lauantaihin torilla vieraili myös tubettaja Joona Hellman Salon kaupungin pisteellä jakamassa nimmareita innokkaille faneille.

Viralliset avajaiset nähtiin torstaina, kun lavalle nousi Power Cupin järjestäjiä, Lentopalloliiton toimitusjohtaja Olli-Pekka Karjalainen sekä Salon kaupungin edustusta. Avajaisissa kuultiin myös Power Cup Salon virallisen suojelijan, tasavallan presidentti Sauli Niinistön tervehdys. Avajaiset huipentuivat huippusuositun artistin Cledoksen esiintymiseen.

Perjantaina pelaajien varustearsenaalia testattiin, kun sää vaihtui sateiseksi. Hyvä fiilis säilyi sateesta huolimatta.
​​– Erittäin hyvä fiilis. Vähän kastuttiin tosin, joten nyt mennään vaihtamaan vaatteita. Tämän vuoden Power Cupissa hauskinta on ollut vesisade ja herkut, kommentoitiin pelikentältä.

Sateisena päivänä kisakansa pääsi pelien välissä kuivattelemaan Salohalliin, jossa oli oheisohjelmaa jokaisena Power Cupin päivänä. Salohallissa oli mahdollisuus esimerkiksi kokeilla erilaisia urheilulajeja sekä pelata videopelejä.

Ilta huipentui PowerPerjantaihin, jonka ohjelmaan kuului ulkoilmaelokuva. Illan aikana nähtiin kaksi elokuvaa ja epävakaasta säästä huolimatta pelaajia kertyi ilmapatjoille seuraamaan elokuvia ja nauttimaan leffaherkuista.

Turnaus jatkui lauantain pitkällä pääpäivällä. Tämä on se päivä, kun kuntoa ja jaksamista koetellaan toden teolla. Tämä on se päivä, kun kaikkia pelaajia varmasti jo vähän väsyttää, ja jalka painaa kävellessä kohti pelikenttiä. Tämä on se päivä, jolloin kyse on ennen muuta tahdonvoimasta.

Sää suosi pelejä huomattavasti perjantaita paremmin ja koko päivän olikin juuri sopivan aurinkoista ja lämmintä. Päivän päätteeksi jatkolohkot saatiin valmiiksi ja kaikkien sarjojen sunnuntain sijoitusottelut ovat selvillä.

Powerissa nähtiin päivän aikana myös useita mielenkiintoisia vieraita.

Miesten maajoukkueen päävalmentaja Joel Banks tuli ensimmäistä kertaa katsomaan Power Cup meininkiä.

– Kesä on mennyt Kuortaneella maajoukkueen kanssa valmistautuessa Tampereen kisoihin. Odotan innolla näkeväni suomalaiset fanit katsomossa syyskuussa, kertoi Banks.

Kisaradiossa vierailivat myös nuoret toisen polven lentopalloilijat – ja serkukset – Niklas Breilin ja Lauri Vanhanen. Niklas on lähdössä syksyllä kansainvälisille pelikentille Belgiaan ja Lauri jatkaa liigauraansa Hurrikaanissa. Yhdessä pojat ovat pelanneet peräti ainakin kymmenessä Powerissa!

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen käväisi myös turnauksessa katselemassa pelejä, kuin myös mestarijoukkueen passari Viki Tuchashvili ja yleispelaaja Linnea Kuusela.

Olteri-kilta ry palkitsi perinteisesti jälleen kummipelaajat D- ja C-ikäisten joukkueista.

Power Cupin finaalipäivä koitti sateisessa säässä, mikä ei menoa kuitenkaan haitannut. Ukkonen jyrähti pari kertaa ja pelaajien evakuointisuunnitelmat nousivat pöydälle, mutta onneksi pelit saatiin pelattua loppuun suunnilleen aikataulussa.

 Power Cupin viimeisenä päivänä oli paljon pelissä, kun joukkueet pelasivat sijoituksista. Takana oli pitkä turnaus, mutta kentällä nautittiin vielä viimeisistä peleistä.

Turnaus huipentui luonnollisesti palkintojenjakoon, kun kunkin sarjan kolme parasta joukkuetta palkittiin lavalla mitalein. Ennen palkintojenjakoa nähtiin vielä tärkeä ohjelmanumero, kun Salon Power Cupin järjestäjät luovuttivat Power Cupin avaimet seuraaville järjestäjille. Power Cup 2022 pelataan ensi kesänä Kauhavalla.

  – Ensi kesän Power Cupia odotetaan innolla ja toivotaan, että koronapandemia taittuisi niin, että päästäisiin taas järjestämään maailman suurinta juniorilentopallotapahtumaa, totesi Kauhavan Power Cupin paikallispäällikkö Juha Kärnä.

Power Cup saatiin onnellisesti päätökseensä ja järjestäjät olivat tyytyväisiä.

–  On ollut aika paljon haasteita koronan takia, mutta meillä on ollut upea porukka tekemässä ja nyt ihan mieletön tapahtuma takana. Nyt on vähän haikea olo, meillä on ollut sellainen yhteisöllisyys ja talkoohenki päällä, että tämä on ollut aivan ikimuistoista, paikallispäällikkö Johanna Anttonen kiitteli.

Myös Power Cupin tapahtumajohtaja Anna Komu oli tyytyväinen tapahtumaan.

– Meillä on ollut tosi upeita hetkiä juniorilentopallon parissa ja on ollut ihana nähdä, miten iloisia pelaajia täällä on ollut. Järjestelyt ovat menneet todella hyvin. Toivottavasti nähdään ensi vuonna kaikkien kanssa Kauhavalla, Komu tiivisti turnauksen tunnelmia.

Takana on mahtava turnaus täynnä peli-iloa, talkoolaisten aherrusta ja mahtavaa oheisohjelmaa. Yhdessä teimme Salon Power Cupista onnistuneen turnauksen, joten suuri kiitos kaikille!