Power Cup järjestelyissä ja suunnitelmaa luodessa on huomioitu opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä sekä hyödynnetty opetus – ja kulttuuriministeriön työryhmän laatiamia periaatteita vastuullisen tapahtuman järjestämiseksi. Tartuntatautilain pykälän 58 c hygieniavaatimukset on huomioitu.

Vastuullisesti Power Cupissa 2021

– Ajattelethan muita ja osallistut tapahtumaan vain täysin terveenä ja oireettomana
– Yli 12-vuotiailla tapahtumassa suositellaan pitämään maskia ulkotiloissa, mikäli et pysty pitämään turvaväliä (paitsi otteluissa pelatessa), otathan siis omat maskit mukaasi

– Sisätiloissa yli 12-vuotiailla on maskipakko
– Pidäthän huolta hyvästä käsihygienista koko tapahtuman ajan
– Pidäthän mahdollisuuksien mukaan turvaväliä toisiin

– Lataathan Koronavilkku sovelluksen osoitteesta: https://koronavilkku.fi
– Tapahtumassa ei kätellä toisia. Tarpeetonta fyysistä kosketusta tulee välttää tapahtumassa
– Muistathan ottaa oman tuomaripillin mukaan hygieniasyistä
– Yski aina kertakäyttöiseen nenäliinaan ja tämän puutteessa hihaan, hävitä kertakäyttöinen nenäliina roskakoriin välittömästi käytön jälkeen
– Käytä käsidesiä tapahtuma-alueelle saapuessa, saniteettitiloissa vierailtuasi ja ennen kuin asioit Power-torin kioskeilla. Myös majoituksessa on tärkeää pitää hyvästä käsihygieniasta huolta

– Asioidessasi Power-torin kioskeissa, käytä korttimaksua, mikäli mahdollista

– Infotilaan saapuessasi varaa riittävästi aikaa ja varaudu jonottamaan tarvittaessa ulkona. Suosi kiireettömiä aikoja

– Jos henkilö on ollut tekemisissä toisen henkilön kanssa, jolla tiedetään olevan COVID-19 tai mahdollisia COVID-19 oireita 14 päivää ennen tapahtumaan niin hänen tulee pysyä kotona

– Jokainen velvoitetaan noudattamaan ohjeistuksia ja ilmoittamaan välittömästi mahdollisista oireista ja altistumisesta

Toimenpiteet Power Cupissa 2021:

– Joukkueita on otettu yli puolet vähemmän mukaan, mitä normaalina vuosina

– Majoituskouluja on enemmän kuin tarvitsisi tälle määrälle – Meillä on ilmoittautunut 288 joukkuetta ja käytössämme on 11 koulua!

– Koulumajoitus on pyritty jakamaan alueittain, väljemmät majoitustilat, suihkuvuorot aikataulutetaan, saniteettitilat jaetaan mikäli mahdollista

– Yhteiskuljetuksia ei järjestetä tänä vuonna

– Kansainvälisiä joukkueita ei oteta tänä vuonna turnaukseen

– Kaikki ottelut pelataan ulkokentillä

– Kaikki ohjelma tapahtuu ulkona, kisafestivaalin tilalle on rakennettu Power perjantai, jossa luvassa muun muassa ulkoilmaleffateatteri

– Ulkoilmaleffateatteriassa pyritään olemaan omassa seurueessa

– Henkilökunta ja vapaaehtoiset käyttävät maskeja koko tapahtuman ajan, mikäli turvaväliä ei pysty toteuttamaan. Henkilökunnalla ja vapaaehtoisilla on maskipakko sisätiloissa

– Power-torin kioskeissa on suojalasit

– Ruokailu järjestetään isossa jäähallissa, johon olisi normaalisti otettu 800-900 joukkuetta ja ruokailu on porrastettu otteluiden mukaan. Ruokailulinjastoja on 11 kpl

– Siivousta on tehostettu aiempiin vuosiin verrattuna

– Kaikilla on mahdollisuus käsien pesemiseen ja käsien desifiointiin

– Kaikki pallot desinfioidaan ennen ottelun alkamista Nollan Sport Spraylla, joka tappaa koronaviruksen

– Palkintojenjaossa mitalleita ei pujoteta kaulaan, eikä palkittuja kätellä

– Tapahtuma-alueelle on usea sisään- ja uloskäynti

– Avajaisten ja Power-perjantain tila on laaja ja on mahdollisuus pitää hyvin turvaväliä muihin

Tapahtuman aikana – mikäli osallistuja alkaa oirehtimaan

COVID-19 oireita ovat yskä, kuume, hengenahdistus, nuha, kipeä kurkku, lihaskipu, pahoinvointi, ripuli ja uupumus. Jos lapsi/nuori alkaa oireilemaan tapahtumassa, tulee hänen lähteä kotiin ja testiin. Oireilusta tulee ilmoittaa ensin oman joukkueen valmentajalle tai huoltajalle, joka ilmoittaa tilanteesta tapahtumajohtaja Anna Komulle p. 050 4949 504.

Päivä-aikaan – lapsi/nuori siirretään Salohalliin varattuun tilaan karanteeniin siksi aikaa, että hänelle järjestetään kuljetus (joko vanhempien tai seuran puolesta) Kaikki hänen tavaransa menee pakkaamaan joukkueen valmentaja/huoltaja, tavaroiden kuljetuksen Salohalliin järjestää Power Cupin kuljetustiimi.

Yö-aikaan – mikäli lapsi/nuori alkaa oirehtimaan yöaikaan, siirretään hänet pienempään majoitushuoneeseen tai tilaan koulussa. Yöllä lapsi/nuori ilmoittaa tilanteesta valmentajalle/huoltajalle. Valmentaja/huoltaja ilmoittaa koulun majoitusvastaavalle/valvojalle, joka ilmoittaa tilanteesta tapahtumajohtajalle. Viimeistään aamulla soitetaan vanhemmat hakemaan lapsi/nuori kotiin. Seura voi järjestää hänelle myös kyydityksen kotiin halutessaan.

Lasta suositellaan menemään heti testiin joko omalle kotipaikkakunnalleen tai Salon toimipisteeseen, mikäli hän saa kyydin sinne. Mikäli koronatestitulos on positiivinen, joukkue tai muu porukka, jonka kanssa hän on majoittunut/ruokaillut katsotaan altistuneeksi ja heidän tulee lähteä kotiin. Virallisen päätöksen joukkueen karanteeniin asettamisesta tekee sairastuneen henkilön kotikunnan tartunnanjäljitys. Mikäli tulos on negatiivinen, joukkue ei ole altistunut.

Tarkoituksena on, että lieviinkin oireisiin reagoidaan, koska korona on etenkin lapsilla ja nuorilla usein vähäoireinen esimerkiksi nuha/kurkkukipu muutaman päivän ajan. Koko joukkuetta ei tulla lähettämään kotiin, jos tautia ei ole todettu, sillä oireet voivat johtua muustakin. Vaikka tulos olisi negatiivinen, ei oireisena kuitenkaan saa palata turnaukseen.

ILMOITA – Ilmoita testituloksesta tapahtuman johtajalle numeroon 050 4949 504.

Tapahtuman jälkeen – mikäli altistumisia tai postivinen testitulos havaitaan

Jos henkilöllä on oireita tapahtuman jälkeen, täytyy hänen asettaa itsensä omaehtoiseen karanteeniin, ottaa asianmukainen testi ja tiedottaa Power Cupin operatiivista tiimiä viipymättä: Soita välittömästi tapahtumajohtaja Anna Komulle 050 4949 504. Lentopalloliitto tiedottaa mahdollisista altistumisista varautumissuunnitelman mukaisesti eteenpäin kaikille ja koordinoi asiaa terveysviranomaisten kanssa.

ILMOITA – Ilmoita testituloksesta tapahtuman johtajalle numeroon 050 4949 504.

MUITA YLEISIÄ POWER CUP COVID19-TILANTEESEEN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ:

1.Onko Power Cupiin ilmoittautuminen sitova?

V: Kyllä, ilmoittautuminen Power Cup turnaukseen on sitova. Passimaksun rahan saa takaisin vain, jos on esittää lääkärintodistus esimerkiksi loukkaantumisesta tai muusta tapauksesta/tapaturmasta, joka estää osallistumisen.

  1. Järjestetäänkö Salon Power Cup tänä kesänä?

V: Power Cup järjestetään tänä kesänä ja olemme saaneet siihen vahvistuksen viranomaisilta. Power Cupin järjestelyt etenevät tällä hetkellä kovaa vauhtia ja tiimimme tekee kaiken sen eteen että saamme järjestettyä turvallisen ja vastuullisen tapahtuman. Vastuullisuus tulee näkymään entistä tiiviimmin tekemisemme keskiössä. Toivotamme kaikki hyvin mielin nauttimaan iloisesta ajasta juniorilentopallon parissa!

  1. 3. Onko tapahtumaan turvallista tulla?

V: On. Kaikki järjestelyt tapahtumaan liittyen keskittyvät turvalliseen kävijäkokemukseen. Seuraamme pandemiatilannetta päivittäin ja suunnittelutyötä ja toteutusta tehdään jatkuvasti turvallisen tapahtumajärjestämisen ympärillä yhdessä viranomaisten kanssa (AVI, poliisi ja tartutatautilääkäri)

  1. 4. Otetaanko tänä vuonna kansainvälisiä joukkueita mukaan pelaamaan?

V: Tänä vuonna emme ota kansainvälisiä joukkueita pelaamaan. Toivomme näkevämme kansainvälisiä joukkueita ensi vuoden Power Cupissa.

  1. 5. Onko tapahtumassa käytössä shuttle -bussit tapahtuma-alueen ja majoituskoulujen välillä?

V: Ei ole. Tämän hetken suunnitelmissa ei ole kuljetusyhteyksiä tapahtuma-alueen ja majoituskoulujen välillä. Suosittelemme joukkueita saapumaan tapahtumaan käyttäen omaa bussia. Koronavirustilanteen takia yhteiskuljetuksia ei järjestejä.

  1. 6. Voiko tapahtumaan osallistua yleisöä/katsojia?

V: Tämän hetken tilanteen mukaan voimme ottaa vierailijoita ja katsojia turnaukseen. Vierailijapassit ovat myynnissä ja voit ostaa sen itsellesi täältä: https://www.powercup.fi/salo/vierailijapassi . Turnaus-alueelle pääsee ilmaiseksi katsomaan.

  1. Mikäli tapahtumasta joutuu lähtemään kotiin, saanko rahani takaisin?

Valitettavasti emme pysty lupaamaan rahoja takaisin tässä tilanteessa. Osallistujan kulut jäävät Lentopalloliitolle, vaikka osallistuja lähtisi kotiin.

Mikäli jokin herättää kysymyksiä aiheeseen liittyen, olethan yhteydessä tapahtumajohtaja Anna Komuun p. 050 4949 504, anna.komu@lentopalloliitto.fi