Koronapandemian takia vahvassa epätietoisuuden tilassa parin vuoden ajan edenneelle juniorilentopallon suurtapahtumalle Power Cupille Salossa tulevan heinä-elokuun vaihteessa on saatu lisää vihreää valoa. AVI:n kokoontumisrajoitusten lieveneminen ja Salon kaupungin jatkuva positiivinen suhtautuminen tapahtuman järjestämiseen ovat luoneet yhä paremmat mahdollisuudet turnauksen läpivientiin.

Tapahtuman järjestelyitä on viety Salon Viestin paikallisorganistaation ja Suomen Lentopalloliiton toimesta koko ajan eteenpäin vaikeissa ja muuttuvissa olosuhteissa.

– Olemme olleet koko vuoden tiiviisti yhteistyössä viranomaisten, AVI:n ja Salon kaupungin kanssa ja olemme saaneet vihreää valoa tapahtuman järjestämiselle. Turnaus vedetään erikoisjärjestelyin muun muassa rajoitetulla joukkuemäärällä ja porrastetuilla ruokailuilla. Avajaiset ja kisafestarit hakevat muotoaan vielä ja tarkentuvat, mutta niitä ei järjestetä terveysturvallisuuden takia siinä muodossa mitä ennen on järjestetty, tapahtumajohtaja Anna Komu kertoo.

– Esimerkiksi majoituskoululla on normaalia tuplasti enemmän väljyyttä ja siellä saman seuran joukkueita majoitetaan kerroksittain ja luokittain, sillä oletus on että nämä ovat jo yhteisellä bussilla kisapaikalle saapuneet.

Myös talkoolaisten osalta huolehditaan terveysturvallisuudesta. Työvuorot pyritään tekemään tiimeittäin ja lisäksi yhteistyökumppaniltamme Lumi Medicalilta saadaan maskit kaikille vapaaehtoisille.

– Ottelut ovat tapahtuman keskiössä – kaikesta muusta voidaan karsia jos on pakko, mutta otteluiden läpivienti on tärkeintä tänä vuonna, Komu painottaa.

Tapahtumaan pystytään ottamaan myös vierailijoita ja vierailijapassien myynti on nyt avattu.

Turnaukseen avattiin viime viikolla myös B-ikäisille ilmoittautuminen. B-ikäisillä on aikaa ilmoittautua 1.jakson hinnoilla 24.6. saakka.

Salon turnauksessa 29.7.-1.8. joukkuemäärätavoite on noin 400 joukkuetta. Nyt ilmoittautuneita on jo noin 300.