Power Cupin erikoisjärjestelyillä varmistetaan turvallinen tapahtumakokemus – Tulevan kesän Power Cup -tapahtumaa siirretään ja joukkuemäärää rajataan.

Koronapandemia on haastanut ja haastaa edelleen urheilua ja tapahtumia. Power Cupin osalta on päädytty tapahtuman siirtämiseen uuteen ajankohtaan heinä-elokuun vaihteeseen 29.7.-1.8.2021. Joukkuemääriä ja ikäluokkia rajoitetaan tapahtuman osalta. Power Cuptapahtuma avataan C, D ja E-ikäluokille ja sarjoihin otetaan yhteensä 400 joukkuetta.

Ilmoittautuminen tapahtumaan avataan ensi viikon tiistaina 2.3.2021 klo 10.00.
Ilmoittautumisjaksoja pidennetään tapahtuman siirtymisen myötä. Ensimmäistä jaksoa siirretään 31.5. saakka ja 2.jaksoa siirretään 24.6. saakka. Jos sarjat ovat täynnä, on joukkueilla mahdollisuus ilmoittautua jonotuslistalle.

Power Cupissa on varauduttu eri skenaarioihin, ja Lentopalloliiton hallitus on linjannut
kokouksessaan Power Cupin järjestämiseen ja toteutukseen vaikuttavia asioita.
Lähtökohtana on mietitty niin tapahtuman turvallisuutta kuin vastuullisuutta.
Tapahtuman päätökset nojautuvat tämän hetken arvioon tulevan kesän koronatilanteesta. Lentopalloliitto seuraa tarkasti viranomaisten ohjeistusta ja tapahtumaa tarvittaessa muutetaan viranomaisten ohjeistusten mukaisesti.

Joukkuemääriä rajaamalla taataan se, että majoitukset pystytään toteuttamaan yksi
joukkue/ luokkahuone ja kaksi joukkuetta/ liikuntasali. Tällä tavalla varmistetaan
tapahtuman ja majoituksen riittävät turvavälit. Majoittumisen osalta tullaan myös
katsomaan seura- ja aluekohtaisesti missä kukakin majoittuu. Salon Viestin joukkueet
majoittuvat kodeissaan, joka tarkoittaa, että Salon Viestin joukkueet lasketaan lisäksi 400 joukkueeseen.

”Power Cup on maailman suurin lasten ja nuorten lentopallotapahtuma ja toimii junioritoimintamme mahtavana näyteikkunana ja seuratoiminnan voimannäytteenä. Erikoisjärjestelyillä turvataan, että edes osa junioreista pääsee nauttimaan tästä tärkeästä lentopalloyhteisön tapahtumasta. Lähtökohtana haluamme tarjota vastuullisesti ja turvallisesti toteutetun tapahtuman. Emme pysty ennustamaan tulevia kuukausia, mutta olemme toiveikkaita, että nykyisillä toimenpiteillä pystymme turvaamaan tapahtuman järjestämisen”, kommentoi lentopalloliiton toimitusjohtaja Olli-Pekka Karjalainen.

”Tapahtuma-alueen osalta on tehty erilaisia toimenpiteitä, jolla taataan turvavälit ja
turvallinen ympäristö upealle juniorilentopallon tapahtumalle. Toimenpiteitä kohdistetaan niin tapahtuma-alueen turvallisuuteen, ruokailuun kuin majoitukseen. Teemme kaikkemme, että saamme järjestettyä lapsille ja nuorille turvallisen ja ikimuistoisen tapahtuman heinäkuussa”, toteaa tapahtuman johtaja Anna Komu.

Power Cupin nettisivuilta löytyvät yleisimmät kysymykset koronaan ja varautumiseen
liittyen. Mikäli tilanne koronan osalta huomattavasti paranee ja viranomaiset sallivat
suuremman tapahtuman järjestämisen heinäkuussa, avaamme osallistumisen myös muille ikäluokille tapahtumaan.

Sisälle jäävien joukkuemaksujen osalta maksut siirtyvät ensi vuoden tapahtumaan 2022. Jos tapahtuma peruuntuu, joukkuemaksut siirtyvät myös ensi vuoden tapahtumaan ja passimaksut palautetaan seuroille takaisin. Kannustammekin lentopalloseuroja ilmoittautumaan tapahtumaan!

”Power Cup on Salolle todella tärkeä tapahtuma ja haluamme sen järjestää. Mutta tässäkin, kuten kaikessa muussakin toiminnassa, mennään terveysturvallisuus edellä. Seuraamme jatkuvasti muuttuvaa koronatilannetta yhdessä lentopalloliiton ja viranomaisten kanssa löytääksemme parhaan mahdollisen ratkaisun turnauksen toteuttamiseksi.”, toteaa Salon kaupunginjohtaja Tero Nissinen.

Lisätiedot:

Anna Komu, tapahtumajohtaja, Power Cup
p. 050 4949 504, anna.komu@lentopalloliitto.fi

Olli-Pekka Karjalainen, toimitusjohtaja
p. 040 7545 109, Olli-Pekka.Karjalainen@lentopalloliitto.fi