Kauhavan keskeinen sijainti on matkailuvaltti. Matkailijan on näppärä yhdistää Kauhavan lomalle käynti Ähtärin eläinpuistoon tai vaikka Tuurin kyläkauppaan. Myös Vaasasta liikennöivä, tuliterä Aurora Botnia houkuttelee matkailijoita tutustumaan Uumajaan.

Kauhavan kaupunki sijaitsee Etelä-Pohjanmaan  pohjoisosassa Vaasan, Seinäjoen ja Kokkolan keskiössä. Asukkaita kaupungissa on 15.500. Kauhavalta tulevat ruokapöytään mm. arjessa tutut metripitsa ja härkis. Ruokateollisuuden lisäksi Kauhavalla on paljon teknologiateollisuutta ja viitenä vuotena Suomen parhaaksi vapaa-ajan keskukseksi kansan valitsema huvivaltio PowerPark, jossa käy vuosittain noin 400.000 matkailijaa.

PowerParkin lisäksi matkailijoita Kauhavalle houkuttelevat mm. Härmän kylpylä, Häjyt Isotalon Antti ja Rannanjärvi, Suomen Jääkärimuseo, Iisakki Järvenpään puukkotehdas, Lankava ja muut upeat käsityökohteet sekä lukuisat kesätapahtumat.

Visit Kauhava on kaupungin matkailusivusto, jossa esitellään majoitusmahdollisuudet, nähtävyydet, aktiviteetit, kesätapahtumat ja kaikki se, mitä Kauhavalla onkaan matkailijalle tarjottavana.

Ota @visitkauhava seurantaan myös Facebookissa ja Instassa!

Kauhavalla on sijainnut Lentosotakoulu vuoteen 2014 saakka. Keskustan lentokonepuistossa voi tutustua ilmasotakoulun aikaisiin harjoituskoneisiin.

Kauhava on investoinut runsaasti uusiin kouluihin ja päiväkoteihin. Kuvassa Kauhavan uusi koulukeskus, joka otettiin käyttöön 2020. Ylihärmän kaupunginosaan valmistui uusi koulu 2021 ja Kortesjärvelle keväällä 2022. PowerCupissa koulumajoitusta on myös näissä kouluissa.